FC Petrolul, înaintea unui alt început. Tot mai sus! Sportul Snagov – prima ștachetă în drum spre Liga 1

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul, înaintea unui alt început. Tot mai sus! Sportul Snagov – prima ștachetă în drum spre Liga 1

În urmă cu doi ani, noul FC Petrolul se pregătea de debutul în campionatul Ligii A Prahova. Vara trecută, lau startul în eșalonul imediat superior. Iar astăzi, 4 august 2018, a venit rândul unui alt început. Imediat mai sus, în Liga a II-a. Ștacheta a tot fost ridicată, azi până la înălțimea Sportului Snagov, combatantă onorabilă și în ediția 2017-2018 a eșalonului secund.

În trecutul sezon, Snagovul, care își schimbase numele în Sportul, a fost antrenată de ex-managerul general al falimentatei SC FC Petrolul, Vivi Răchită. Nu și-a propus țeluri mari, nici nu avea cum, de altfel, însă a rezistat cu bine, terminând competiția undeva pe la mijlocul acesteia. Dar, mai ales, cu planuri mari pentru actualul sezon, grație fondurilor oferite de un milionar în euro, tânărul Victor Angelescu, junior cândva la Sportul Studențesc București. Numai că, la finele campionatului precedent, Răchită a intrat în… colimatorul edilului-șef al Snagovului, fiind pus pe liber de către acesta din urmă. A fost momentul în care a plecat, de la Sportul Snagov, și Angelescu, convins să investească la noul Rapid, în Liga a III-a. Cu toate acestea, Snagovul nu a „sucombat”, ci dimpotrivă. A adus un antrenor foarte competent și ambițios, Balint Laszlo, care a restructurat lotul, făcându-se nu mai puțin de 10 achiziții:  Lucian Ion (24 de ani; de la CS Baloteşti), Robert Elek (30 de ani; Juventus Bucureşti), Robert Candrea (23 de ani; Olimpia Grudziądz, din Polonia), ultimii doi fiind foste ținte ale Petrolului, Florin Ilie (26 de ani; CS Mioveni), Darius Buia (24 de ani; UTA Arad), Cătălin Hlistei (23 de ani; UTA Arad), Valentin Bărbulescu (32 de ani, CSM Şcolar Reşiţa), ex-jucător, în Liga a II-a, al falimentatei SC FC Petrolul, în mandatul lui Vivi Răchită, Cătălin Oanea (19 ani; Aerostar Bacău), Alexandru Gîţ (20 de ani; Dacia Unirea Brăila) şi Andrei Marinescu (33 de ani, CS Afumaţi), și ultimul fiind petrolist în aceași perioadă cu Bărbulescu. În concluzie, după cum se poate lesne observa, Snagovul s-a întărit, lui Balint punându-i-se la dispoziție transferuri interesante, nu numai multe, iar dintre cei rămași pe loc, portarul Florin Iacob, fost la FC Brașov, și Dragoș Huiban (adus în iarnă de la Sepsi Sfântu Gheorghe) spun și ele destul. Sezonul trecut, la Sportul au evoluat și doi foști foarte tineri jucători din CCJ al defunctei SC FC Petrolul, Iulian Ilie și Stelu Costache, însă primul dintre ei a semnat recent cu Rapidul și a urcat în avionul spre Istanbul, acolo unde va parcurge etapele unui cantonament de pregătire, la baza de antrenament a celebrei Fenerbahce. Astăzi, deci, doar Costache va combate contra fostei sale grupări. Bref, un adversar solid, unul care trebuie sa fie tratat cu maximă seriozitate de FC Petrolul.

Chiar dacă, ieri, în conferința de presă la care a participat alături de noul căpitan al „lupilor”, Sebastian Ghingă, și de unul dintre jucătorii „U 21”, Robert Grecu, nu a deconspirat configurația efectivului, actualul antrenor principal, Leo Florin Grozavu, se pare că a optat pentru următorul lot de 18 jucători, la meciul de azi: Tordai Arpad și Daniel Isvoranu (ambii „U 21”, portari); Alberto Olaru („U 21”), Florin Plămadă, Lucian Cazan, Mihai Velisar („U 21”), Alexandru Țigănașu (fundași), Sebastian Ghinga, Antonio Cruceru, Alexandru Ciocâlteu, Claudiu Herea, Alexandru Saim Tudor („U 21”), Marius Chindriș, Mërgim Neziri (mijlocași); Nini Popescu, Sergiu Arnăutu, Robert Grecu, Cosmin Lambru (ultimii doi, „U 21”, atacanți). Au rămas în afara lotului portarul Mirel Bolboașă (decizie tehnică) și jucătorii de câmp Andrei Rus, Valentin Țicu (ambii convocați la echipa națională de juniori „U 19), Paul Antoche (în recuperare o lună după fisura suferită la peroneu), Cristian Danci, Mihai Ene și Alexandru Nica (toți trei, decizie tehnică, ultimii doi fiind „U 21”).

Importanța partidei de sâmbătă, 4 august 2018, ora 15.30, preluată live de posturile Digisport, Telekomsport și Look, a obligat CCA să delege la Ploiești, pe arena Ilie Oană, un arbitru cu meciuri multe în primul eșalon, Robert Dumitru, fost concitadin, în Brașov, cu tehnicianul oaspeților, Balint Laszlo, dar mutat, de o vreme, la Sfântu Gheorghe. Asistenții lui Dumitru domiciliază în alte două orașe. Romică Bârdeș este din Pitești, iar Adrian Vornicu, din Iași, al patrulea membru al brigăzii fiind târgovișteanul Marius Chițu. Observatorul de joc vine de la Târgu Mureș și se numește Mircea Bucur, cel de arbitraj fiind mai cunoscutul iubitorilor de fotbal locali, fostul asistent de Divizia A, Laurențiu Vărgatu (Brăila).

Găzarii au dat-o pe… pariuri!

Din această săptămână, ACS Petrolul 52, deținătoarea mărcilor Petrolul, a atras o nouă parteneră, este vorba despre o casă de pariuri bine cunoscută deja în România, Fortuna. În partea a doua a conferinței de presă de ieri, alături de vicepreșdintele Octavian Grigore s-a aflat un reprezentant al acesteia, Radu Ciupercă (Brand Manager România – Fortuna Entertainment Group).

Cel din urmă a declarat că, „din dorința de a oferi <<Mai Multe Victorii pentru Suporteri>>, sprijinim fotbalul românesc, pe verticală, de la ligiile inferioare, până la echipa națională. Cum fotbalul implică pasiune, încrâncenare, dar și entertainment, pregătim multe surprize plăcute fanilor Petrolului și privim cu optimism spre un nou sezon, la finalul căruia să ne bucurăm împreună”. Un mesaj a transmis și Lewis Findlay (General Manager România – Fortuna Entertainment Group): „Fortuna crede în calitatea exprimării echipei Petrolul Ploiești, o formație ce suntem siguri că se află pe drumul corect spre revenirea în zona marii performanțe, cu care ne-a obișnuit de-a lungul timpului. Nu întâmplător, Petrolul a avut tribunele pline, indiferent de liga în care a jucat sau de numele adversarilor pe care i-a întâlnit. Deoarece misiunea Fortuna, de a fi numărul 1, se regăsește în filozofia clubului Petrolului, suntem convinși că sezonul 2018-2019 va fi cel al promovării în Liga 1″. Bucuros pentru noul parteneriat, Tavi Grigore a spus că „ne bucură faptul că am reuşit să aducem alături de noi un partener important şi serios, precum Fortuna. Pornim împreună la un drum care nu va fi uşor, dar ne dorim să le oferim suporterilor bucuria unei promovări, iar partenerilor noştri, satisfacţia de a fi alături de un brand sportiv care îşi propune, întotdeauna, performanţa”.

Despre Fortuna, siteul www.fcpetrolul.ro scrie că este cel mai mare operator de pariuri sportive din Europa Centrală și de Est, în țara noastră fiind prezent cu aproape 800 de agenții, iar în mediul online, cu o nouă platformă de pariere, www.efortuna.ro, care oferă, anual, 230.000 evenimente live. Printre alte proiecte de sponsorizare, se știe că din portofoliul internațional al Fortunei face parte și echipa națională de fotbal masculin a României, reprezentativele similare ale Poloniei și Slovaciei, precum și echipe de club, ca Legia Varșovia (tot din Polonia) sau Slavia Praga (Cehia). Totodată, Liga 1 a Slovaciei a devenit… „Liga Fortuna”. În altă ordine de idei, mai jos aveți linkul frumosului clip de prezentare a lotului FC Petrolul 2018-2019.

UPDATE: iată mai sus și formațiile din meciul de astăzi:

Foto și video: www.fcpetrolul.ro și www.frrf.ro