Singurele noutăți de la reunirea de luni a liderului Ligii a II-a: Mihai Velisar și cooptarea temporară a șase juniori din academie! Continuă cu șanse negocierile cu al doilea… Dragoș Gheorghe la ACS Petrolul ’52!

Dragos Trestioreanu -

Singurele noutăți de la reunirea de luni a liderului Ligii a II-a: Mihai Velisar și cooptarea temporară a șase juniori din academie! Continuă cu șanse negocierile cu al doilea… Dragoș Gheorghe la ACS Petrolul ’52!

Luni, 10 ianuarie 2022, de la ora 18.00, în nocturnă – păcat că pe ploaie și frig, așa cum sună previziunile meteo, dar suporterii adevărați urcă în arena Ilie Oană indiferent de vreme -, Nicolae Constantin, șeful staff-ului executiv al FC Petrolul Ploiești, îi va readuce pe Valentin Țicu (foto, alături de ultrașii de la P1) și coechipierii lui în fața suporterilor fideli, la primul antrenament al anului, unul de acomodare la efort. Nu vor fi noutăți multe, mai degrabă foarte puține, în sensul că, așa cum s-a postat pe www.fcpetrolul.ro, este posibil ca – fiind chemat la club, mâine, la ora prânzului, să semneze noul contract! –  să apară în fața foștilor săi fani reîntorsul fundaș stânga Mihai Velisar (23 de ani; foto sus, în echipament galben). Prahoveanul care s-a despărțit definitiv de Gaz Metan Mediaș, o echipă aflată într-un mare impas financiar. În plus, vor mai fi prezenți și câte trei juniori de la echipele „U 19” (Sebastian Oprea, Iulian Duță, Juan Pătrașcu) și „U 17” (Mihnea Rădulescu, foto jos, în prim-plan, Albert Dima și Mario Ioniță) din academie, antrenate de Gheorghe Liliac, respectiv Laurențiu Tureac.

Tot luni vor fi chemați la sediul clubului și fotbaliștii care au cerut să fie împrumutați la alte echipe, pentru a juca mai mult: mijlocașii de bandă Alexandru Saim Tudor și Mihai Nițescu, precum și fundașul central Antoniu Manolache. Ei vor informa conducerea în privința echipelor la care își doresc să-și continue cariera, pe perioada împrumuturilor. Bineînțeles, asta cu acordul și al celor cu putere de decizie de la ACS Petrolul ’52. Totodată, vor continua negocierile cu Astra Giurgiu, în vederea transferurului căpitanului acesteia, mijlocașul de bandă stângă Dragoș Gheorghe, despre care se aude că ar fi foarte aproape de cooptare în lotul „lupilor”. Dacă se va bate palma cu Astra, care s-a mutat cu totul la Giurgiu, după ce fosta bază sportivă Prahova a fost pierdută la licitație, iar cu fosta Columbia este pe cale să se întâmple la fel, atunci ploieșteanul va fi al doilea Dragoș Gheorghe din diluata istorie a ACS Petrolul ’52. O grupare acceptată drept continuatoarea Petrolului original și a Juventusului născut în 1924 și mutat la Ploiești. Primul a fost boldeșteanul Dragoș Gheorghe, zis Lapte, unul dintre cei mai importanți jucători ofensivi ai Petrolului ’52, în ligile a IV-a și a III-a, dar retras preamtur din fotbal din cauza unei publagii căreia medicii nu i-au putut da de cap.

Absent motivat, conform aceluiași site al găzarilor, vor fi ex-internaționalul Moldovei de peste Prut, portarul Nicolai Cebotaru, care va sosi marți la Ploiești și s-ar putea să solicite, din nou, să fie împrumutat la o altă formație, așa cum și-a manifestat dorința la finele anului trecut. Și atacantul-golgheter al „lupilor”, malianul Sory Ibrahim Diarra, va ajunge mai târziu în România, miercuri mai exact, tot cu acceptul conducerii, și se va pune imediat sub comanda lui Nae Constantin. După vizita medicală de pe 12 ianuarie, de la INMS București, vor continua antrenamentele, iar primul meci-test va fi, la fel ca în pauza dintre sezoane, cel contra CSO Tricolorul Breaza (locul 3 din campionatul Ligii A Prahova). Acesta este programat pe 22 ianuarie, gazda urmând a fi stabilită ulterior. Al doilea, peste exact o săptămână de la cel cu Tricolorul, tot sâmbăta, va fi cu o colegă de eșalon, Unirea Slobozia, ale cărei câteva rezultate din sezon ul regular au fost, întâmplător, în… beneficiul Petrolului. Și locul de desfășurare al acestui test va fi fixat cu un alt prilej. În cazul în care nu se va mai pleca în Turcia, pentru un cantonament în zona Antalyei, în perioada 4-18 februarie, lucrându-se de ceva vreme la programul jocurilor de acolo, posibilii adversari interni – odată cu rămânerea în România – vor fi divizionarii secunzi de la FC Brașov și CSM Poli Iași, respectiv „satelitul” unei trupe de prim eșalon, Farul Constanța. Ce se știe sigur, în acest moment, este că fundașțul lateral timișorean Andrei Rus și atacantul ploieștean Constantin Stoica și-au întrerupt la cerere contractele aflate în derulare cu ACS Petrolul ’52. Dacă vor mai fi și alte noutăți, acestea se vor afla până la redebutul din campionat.

Foto: www.fcpetrolul.ro