A venit ziua revanșei în dauna echipei care a remizat de două ori cu Petrolul, dar mai ales a și învins-o de patru ori! Va fi mai tare Nae Constantin decât Liviu Ciobotariu, doi antrenori aflați mai mult sau mai puțin criză?

Dragos Trestioreanu -

A venit ziua revanșei în dauna echipei care a remizat de două ori cu Petrolul, dar mai ales a și învins-o de patru ori! Va fi mai tare Nae Constantin decât Liviu Ciobotariu, doi antrenori aflați mai mult sau mai puțin criză?

Astăzi, 29 octombrie 2022, la ora 19.00, pe arena Anghel Iordănescu, la Voluntari, echipa antrenată de Nae Constantin (foto mijloc), adică FC Petrolul Ploiești, cea care a reușit să întrerupă, în urmă cu numai cinci zile, seria de tot atâtea eșecuri consecutive din campionatul Superligii, va încerca să-și ia revanșa în dauna formației locale, Fotbal Club. Evident, după pasul greșit din debutul sezonului. Cu nimic inferiori însă unei trupe care jucase în play-off-ul celui dintâi eșalon cu o ediție în urmă, Valentin Țicu și coechipierii lui au pierdut, total nemeritat, meciul contra grupării pregătite de către elegantul tehnician Liviu Ciobotariu. După un gol, cel al petrolistului Lucian Dumitriu, anulat la solicitarea camerei VAR în repriza întâi și, apoi, un penalti acordat în prelungirile partidei de pe „Ilie Oană”, pentru un fault absurd al deja-plecatului Gabriel Tamaș, oaspeții de atunci s-au impus cu 1-0 (0-0). Lovitura de pedeapsă a fost transformată de fostul jucător al Chindiei Târgoviște, atacantul Daniel Florea, atât de obișnuit cu stadionul din Ploiești. L-a fentat, atunci, pe un alt deja-plecat de la Petrolul, portarul Raul Avram, și a decis astfel soarta jocului.

Deși cu un lot superior și în acest moment, vrem, nu vrem s-o recunoaștem, ilfovenii nu reprezintă însă chiar o echipă de speriat. Iar asta nici pe teren propriu. Nu mai departe de ultima etapă a turului sezonul regular, pe aceeași arenă din Voluntari, de altfel, târgovișteanul Doru Popadiuc a bifat un hat-trick spectaculos, aducând drept urmare victoria cu 3-1 a Chindiei în dauna lui Igor Armaș & Co.! Deci, se poate! Individual, băieții lui Ciobotariu au calitate, dar nu mai sunt aceeași echipă din sezonul precedent. Deși, în lot sunt trei internaționali din Republica Moldova, cu toții fiind și titulari, mai sus-numitul Armaș, Vadim Rață, revenit după un scurt „periplu” la FCSB, tipic lui… Gigi Becali, și Vitalie Damașcan, sosit de la Sepsi Sfântu Gheorghe, au mai rămas pe loc și un portar selecționat des la loturile naționale, ex-astristul Mihai Popa, a venit și spaniolul fost la Real Madrid Jesus Fernandez, mai este și ex-internaționalul slovac Adam Nemec, albanezul Naser Aliji, Cristian Costin, capoverdienii Helder Tavares și Marcelo Lopes, ivorianul Ulrich Meleke, mexicanul Omar Govea, argentinianul Patricio Matricardi, George Merloi, un alt fost astrist, sau… Daniel Florea, cel cu golul din tur. Dar, mai sunt și mulți alții, vârstnici sau tineri, români ori străini. Un efectiv capabil de orice, însă, nu-i mai puțin adevărat, și în criză. Așa cum a fost și cel adversarilor de azi. Totuși, „lupii” speră că au ieșit din criză ulterior aceuil 2-0 de luni, contra FC Argeș. Un „11” probabil al lui FC Voluntari? Ar putea arăta astfel: Popa – Achim, Matricardi, Armaș (cpt) – Costin, Rață, Droppa, Tavares, Govea – Nemec, Damașcan. La conferința de presă ante-factum, la care l-a adus și pe proaspătul debutant în Superligă, vălenarul Alberto Olaru (foto jos), Nae Constantin a făcut și dezvăluiri intime, gen plânsul de unul singur, în vestiar, după succesul de luni, dar a oferit și detalii, bine nu chiar 100%, despre viitoarea formulă de echipă. Nu are drept de joc, desigur, portarul împrumutat de la FC Voluntari, tânărul Octavian Vâlceanu, iar Mirko Ivanovski continuă să fie indisponibil, așa că, dacă nu va schimba ceva și „în câmp”, deși ar putea fi posibil, antrenorul Petrolului poate opta pentru o echipă cvasi-asemănătoare cu accea victorioasă din debutul săptămânii: Leitner (Moroz) – Mathaus, Meijers, Huja – Borța, Seto, Jair, Țicu (cpt) – Măzărache, Irobiso, Grozav. Constantin Budescu va lua sigur loc pe bancă, la început. Așa a precizat antrenorul principal al Petrolului, cel care a spus că Budi – care a executat lovitura de la „11 metri” pentru 2-0, cu Argeșul, trecând peste… capul șefului de pe bancă! –  nu poate duce încă 90 de minute. Dar, el ar putea intra pe parcurs, împotriva ultimei sale formații.

De parcă ar fi fost cel puțin o finală de Cupa României sau, mă rog, un viitor meci tare de play-off, Comisia Centrală de Arbitri a delegat la Voluntari un trio purtător de ecuson FIFA, format din centralul clujean Horațiu Mircea Feșnic, în revenire de formă de o bună bucată de timp, asistentul bucureștean Valentin Avram și cel domiciliat tot în Cluj, Alexandru Cerei. În calitate  de rezervă a lui Feșnic va funcționa un… ilfovean, Ionuț Coza (Cernica). În camera VAR – poate cel mai bun specialist al genului, de la noi, mai precis arădeanul Ovidiu Hațegan. Doctorul îl va avea alături, ca AVAR, pe Adrian Vornicu (Iași), un asistent de mare perspectivă. Cea care îi va „observa” va fi Irina Mîrț, devenită, de o vreme, bucureșteancă prin adopție. Delegatul de joc, așa cum se numește acum, va fi un concitadin al lui Avram jr., ex-fotbalistul Oțelului și al lui FC Galați, dar și al Sportului Studențesc București, Romului Chihaia, din capitala țării, ex-antrenor al aceleiași Sportul Studențesc și al lui FC Național, și cea din urmă tot din București. Delegați, unul și unul, cu toții, ce să mai!

Foto: Ionuț CĂRBUREANU și www.fcpetrolul.ro