FC Petrolul, fără Țicu și Hanca, dar astăzi nu-i nici Papp, la meciul de pe „Cluj Arena”! Va pierde „U” al doilea duel la rând de pe teren propriu?

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul, fără Țicu și Hanca, dar astăzi nu-i nici Papp, la meciul de pe „Cluj Arena”! Va pierde „U” al doilea duel la rând de pe teren propriu?

„Lupii” revin în campionatul SuperLigii o dată cu debutul, imediat, al returului sezonului regular, având parte de un meci care, întotdeauna, fie că s-a jucat la Ploiești, fie la Cluj, a fost pe muchie de cuțit. Presupun că la fel va fi și astăzi, 11 noiembrie 2023, de la ora 14.00, pentru FC Petrolul, în compania Universității, pe arena cea mai mare din urbea de pe Someș. FC Petrolul vine după o altă deplasare, cea de la Sfântu Gheorghe, 0-0 cu Sepsi, iar „U” este la al doilea joc consecutiv de pe teren propriu, ulterior eșecului cu FC Voluntari, scor: 1-2. Ambele combatante, cel puțin la nivel vocal, țintesc calificarea în play-off. Menținerea în zonă pentru ploieșteni ar însemna să câștige. Ceea ce ar fi pentru ardeleni încă un pas pierdut în lupta pentru mai sus și mai bine, și alte echipe stând la pândă sub linia primelor șase din ierarhie, cu ploieștenii pe ultima poziție.

Florin Pârvu, antrenorul principal al „galben-albaștrilor”, nu-i va avea la dispoziție, așa cum se știe de ceva vreme, pe suspendatul  Valentin Țicu și pe grav accidentatul Sergiu Hanca. Lor li se va alătura, dar numai pentru confruntarea de pe „Cluj Arena”, cu „U”, și Paul Papp, din cauza cumulului de cartonașe. Numai atât, evident doar dacă nu cumva vor mai exista și fotbaliști nerefăcuți, după cum declara Pârvu, fără să nominalizeze însă vreunul, la conferința de presă de prefațare a duelului din Ardeal. Să fie unul dintre posibilii alți absenți și tânărul Denis Radu, înlocuit la Sfântu Gheorghe din cauza unei contracturi musculare? Se va afla abia atunci când se va face cunoscută lista de 20 de jucători ai Petrolului înscrisă din raportul de joc. Disputat la o oră mai degrabă de eșalon secund, meciul va fi transmis live de Digisport, Orangesport și PrimaSport, pe canalele acestora, și va suscita, anticipez, interesul cuvenit. Să joace Petrolul în următoarea formulă, astăzi: Zima – Doua (revenit după suspendarea de o etapă), Meijers, Huja, Dumitriu – Jefferson, Diomandé – Abuashvili, Jair, Grozav – Musi? Ori îi va rezerva Florin Pârvu vreo surpriză mai experimentatului tehnician Ioan Ovidiu Sabău? Cel care îl are la dispoziție și pe fostul petrolist Ianis Stoica, autorul golului lui „U” din runda trecută, cu FC Voluntari.

Comisia Centrală de Arbitri a delegat la Cluj un central cunoscut în eșalonul secund drept excelent pentru… echipele oaspete, neacordându-le gazdelor nici măcar „clasicul” 5%! Odată promovat în L1, Florin Andrei (foto jos), din Târgu Mureș, și-a mai „nuanțat” cumva prestațiile, dar rămâne totuși un cavaler al fluierului fără a avea greșeli mari. El va fi asistat la cele două linii de Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Mihăiță Necula (București). Ca rezervă a fost trimis un alt bine cunoscut al Petrolului din a doua ligă, craioveanul Viorel Flueran (Craiova), și el mai în… schimbare după ce a ajuns în Liga 1. În camera VAR, un central cu ecuson FIFA, Marcel Bârsan (București), și asistentul Adrian Popescu, concitadin cu Flueran. Observator de joc este fostul bine cunoscut fotbalist Dan Potocianu (Reșița), iar de arbitraj, la fel de cunoscutul Marcel Savaniu, din Satu Mare. Se speră că toți cei șase arbitri vor concura cu brio la spectacolul sportiv de pe „Cluj Arena”. Haideți să vedem!

Foto: www.fcpetrolul.ro (Ionuț CĂRBUREANU) și www.fanatik.ro