FC Petrolul nu mai are juniori „mici” buni? Trebuia să aducă de la Câmpina, via Petrosport?!? Doi „băieți” de 17 ani chiar sunt primele achiziții ale clubului găzarilor pentru viitorul sezon al Ligii a II-a?!?

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul nu mai are juniori „mici” buni? Trebuia să aducă de la Câmpina, via Petrosport?!? Doi „băieți” de 17 ani chiar sunt primele achiziții ale clubului găzarilor pentru viitorul sezon al Ligii a II-a?!?

Astăzi, 11 august 2020, oferind amănunte de la primul antrenament al zilei, condus de Viorel Moldovan la fosta arenă de fotbal a Conpetului, de la Strejnicu, vezi prelungirea detașării lui Serge Yvann Ekollo de la Astra și revenirea des-împrumutatului Andrei Rus, fundaș dreapta fost, sezonul trecut, la CSM Reșița și UTA Arad, siteul www.fcpetrolul.ro a anunțat și despre transferul a doi foarte tineri fotbaliști, născuți în anul 2003 și aduși la gruparea „lupilor” de la clubul de juniori Petrosport Ploiești, dar care au o istorie interesantă, ce merită spusă/scrisă.

Astfel, mijlocașul Alexandru Gabriel Damaschin Baron (foto sus, în stânga) și portarul Paul Cristian Cernat (foto sus, în dreapta) sunt produse ale clubului Hagianu Mircea Junior, din Câmpina, dar a căror grupă a fost transferată, la un moment dat, la Petrosport Ploiești, împreună cu antrenorul său, Oliver Gabriel Baron (foto, în text, alături de fiul său), tatăl celui dintâi și, se zice, finanțator al clubului prahovean de vreo 12 ani. Această colaborare, aprobată de către patronul Petrosportului, Florin Goruneanu, și de numărul 1 din club, referentul zonal al FRF Iulian Cojocaru, a fost, se speculează, cu… dus și întors, rezultatele nefiind chiar pe măsura așteptărilor, ba chiar unele contradictorii! Însă, ar fi contribuit, se zvonește, la ținerea în joc, așa cum se spune în folclorul fotbalistic, a unor copii care nu mai aveau cum evolua, zice-se, la HM Junior, din cauza unei suspendări a clubului respectiv! Oare, cât o fi fost grila celor doi foarte tineri câmpineni și de ce nu par, în fotografie, fericiți că au semnat contracte cu echipa fanion a județului lor, când ar fi trebuit să zâmbească… cu gura până la urechi, așa cum o cam face noul lor șef?!?

Bizar este că specialiști locali în fotbalul juvenil apreciau că grupa jucătorilor născuți în același an cu Baron jr. și Cernat, de la FC Petrolul, este mai valoroasă chiar și decât cea mai vârstnică, de la „U 19”. Și-atunci, se poate pune întrebarea firească de ce s-au căutat juniori de vârsta aceasta la Câmpina, câtă vreme existau în club unii foarte buni, după cum se zice, o repet! La fel, se mai naște o altă întrebare: ce s-a întâmplat cu acel goal-keeper adus de la o echipă din Scoția, despre care se spune că s-ar fi antrenat cu echipa mare în cantonament, în Turcia, dar apoi nu s-a mai auzit nimic despre el? Și încă o întrebare ar mai fi: ce se mai întâmplă cu un alt apărător al buturilor, talentat și cu un fizic excelent pentru un junior, este vorba despre Alex Radu, prezent în stagiul de pregătire de la Poiana Brașov, vara trecută?

Dacă tot se alege calea juniorilor pentru viitorul sezon, atunci ar trebui să se știe totul despre fiecare, mai ales că au fost luați și în cantonamente, nu-i așa? În eventualitatea în care câmpinenii au fost aduși pentru echipa de juniori de la categoria lor de vârstă, a-i prezenta acum ca transferuri pentru formația de seniori ar părea drept o mică păcăleală, meniță parcă să arunce o „perdea de fum” peste… absența achizițiilor care chiar sunt așteptate cu adevărat! Și e păcat! Nu cred, sincer, că s-ar fi renunțat la Vajushi, Pol Roige, Hamza, Deac și alții, ca să fie aduși… Baron și Cernat! Nu, nu cred chiar așa!

Foto: www.fcpetrolul.ro și Facebook