La mijlocul săptămânii, rezervele și jucătorii din lotul FC Petrolul fără prezențe pe teren contra Concordiei vor avea un sparring-partner de suflet! Antrenându-se și evoluând și oficial în țara noastră, Dinamo Kiev „U 19” va fi adversara „lupilor” într-un meci-test!

Dragos Trestioreanu -

La mijlocul săptămânii, rezervele și jucătorii din lotul FC Petrolul fără prezențe pe teren contra Concordiei vor avea un sparring-partner de suflet! Antrenându-se și evoluând și oficial în țara noastră, Dinamo Kiev „U 19” va fi adversara „lupilor” într-un meci-test!

După ce a trebuit să se refugieze în România odată cu invazia Ucrainei de către trupele armatei din Federația Rusă, echipa Dinamo Kiev „U 19” a beneficiat de condiții foarte bune de pregătire la noi, grație eforturilor antrenorului formației de seniori care este campioana en-titre a țării vecine, compatriotul celebru al nostru Mircea Lucescu. Antrenându-se pe terenuri perfecte, timp de mai multe zile, trupa ucraineană a disputat la București, tot la insistența lui Lucescu senior, și partida oficială din Youth League cu echipa similară a clubului portughez SCL Benfica Lisabona. Întâlnirea oficială a fost găzduită în țara noastră, la cererea aceluiași Mircea Lucescu. A fost ales un stadion nou, de categoria a IV-a UEFA, inaugurat mai de curând, adică „Rapid-Giulești”. Stând mai bine cu psihicul, firesc, și poate având în față adversari ceva mai valoroși decât oponenții lor, tinerii de la Dinamo Kiev „U 19” au pierdut, scor: 1-2, disputa cu lusitanii.

Rămași în România, cel puțin cât va dura războiul din țara lor, ucrainienii vor bifa miercuri, 13 aprilie 2022, de la ora 16.00, la Ploiești, probabil pe „Ilie Oană”, un meci amical. Oponentă le va fi o formație alcătuită din jucătorii care au combătut mai puțin sau deloc în duelul de sâmbătă, 9 aprilie, de la Chiajna, în compania Concordiei. Anunțul – fără a se preciza locul de disputare și ora – a fost făcut, de altfel, după acel meci, de antrenorul principal al FC Petrolul, prahoveanul Nicolae Constantin. Mai exact, cel care a și venit cu ideea de a se ține în priză, prin joc, toți echipierii din lotul de 31 de fotbaliști ai găzarilor, organizând săptămânal astfel de teste. Evident, pentru a-i vedea pe toți cum se prezintă, desigur că în afara celor indisponibili sau nerefăcuți încă pe deplin, pentru a intra și oficial la joc.

Lotul pe care ucrainienii l-au opus portughezilor pe „Rapid-Giulești” a fost următorul: Neshcheret – Benediuk, Diachuk, Bol, Malysh – Yatsyk, Brazhko – Diallo, Tsarenko, Voloshyn – Bliznichenko/Ignatenko – El Khamlichi, Horbach, Melnichenko, Opanasenko, Skrypnyk, Tanchak. Golul „gazdelor” a fost marcat din penalti de mijlocașul central Brazhko, în minutul 48. Echipele au mers la vestiare cu oaspeții conducând cu 2-0, ambele reușite fiind însă posibile din cauza lipsei de reacție eficientă la colțul scurt, în minutele 2 și 28, la șuturile pe jos ale lui Cabral, din careul mare. Cu prilejul amicalului de miercuri sunt așteptați la locul de desfășurare cât mai mulți iubitori ai fotbalului din Ploiești, Prahova și nu numai, pentru ca băieții de la Kiev să simtă că aici, la noi, sunt simpatizați și ocrotiți. Reaminesc că la terenul de la Rafinăria Vega se antrenează cu juniorii Petrolului un portar de 16 ani de la Cernomoreț Odessa, Sviatoslav Donskoi (foto, cu părul blond). Acesta poate fi vazut în zi de meci și la „Ilie Oană”, neratând meciurile lui Valentin Țicu și coechipierilor săi. De Sviatoslav se ocupă fostul goal-keeper al „lupilor” din Liga a IV-a, Ionuț Marinică (foto, cu barbă).

Foto: www.digisport.ro și www.fcpetrolul.ro