Parafrazând, FC Petrolul Ploiești își face iarna „car” pentru a avea la vară… „sanie”! Gazonul de la arena de fotbal din Pleașa a intrat în tratament serios!

Dragos Trestioreanu -

Parafrazând, FC Petrolul Ploiești își face iarna „car” pentru a avea la vară… „sanie”! Gazonul de la arena de fotbal din Pleașa a intrat în tratament serios!

La un club de fotbal, așa cum este și FC Petrolul Ploiești, activitatea cotidiană nu este legată numai de fotbaliști, ci și de destule alte aspecte. Așa cum este și îmbunătățirea calității gazonului la terenurile pe care își desfășoară antrenamentele echipa de seniori, „echipa mare”, sau/și meciurile copiilor și juniorilor din acdemie. Drept urmare, profitându-se de cele câteva zile cu temperaturi medii în jur de 15 grade Celsius, din timpul zilei, meseriașii s-au pus la treabă la arena de fotbal de la Pleașa (vezi foto). Acolo unde sunt întâlniți adesea la pregătiri în timpul sezonului competițional – sub conducerea șefului staff-ului tehnic, Nae Constantin –  Valentin Țicu și coechipierii săi.

Potrivit președintelui executiv al clubului găzarilor, Costel Lazăr, scopul este „de a se face lucrări de renovare sau reabilitare, mai precis de carotare și nisipare cu un nisip special pentru asigurarea drenajului și îmbunătățirea calității gazonului, în vederea următoarei perioade de timp”. Terenul de la Pleașa este unul dintre cele trei pe care ploieștenii se antrenează mai mult, pe „Ilie Oană” intrând rar, aproape exclusiv înaintea meciurilor oficiale. În afară de cel de la Pleașa, mai sunt folosite și cele de la Brazi și Strejnicu, fostele „Chimia” și, respectiv, „Conpet”. Unele care, deși sunt numai închiriate, necesită, la rândul lor, firește, lucrări speciale în privința calității gazonului. Parafrazând, FC Petrolul își face iarna „car” pentru avea la vară… „sanie”!

La arena cu gazon reabilitat în acest moment se preconizează a antrena exclusiv echipa de seniori. Totuși, în funcție de calendar și vreme, ar fi posibil și să se organizeze acolo meciuri ale copiilor de la FC Petrolul. Însă, conform lui Costel Lazăr, numai jocuri ale formațiilor mai mici de vârstă  decât „Under 12”. Lazăr afirmă: „și terenurile de pregătire trebuie să fie la fel de bune ca și cel pe care joacă acasă, oficial, echipa de seniori. De aceea, facem eforturi în ceea ce privește cheltuielile, totul pentru a pune la dispoziție cele mai bune condiții de pregătire, bucurându-ne că am avut parte de vreme bună, zilele acestea”. De subliniat că nici baza de la Pleașa nu aparține clubului găzarilor, cel care se aude însă că ar intenționa să achiziționeze una sau două suprafețe mai mari de teren, în zone limitrofe Ploieștilor, pentru a se face acolo câteva terenuri gazonate, iar acestea să fie puse la dispoziția academiei de copii și juniori, fapt care ar contribui la creșterea semnificativă a punctajului clubului pentru licențerea la Liga 1 a trupei actuale din L2.

Reamintesc că luni, 10 ianuarie 2022, de la ora 18.00, în nocturnă, „lupii” au programată reunirea și bifarea, apoi, a unui antrenament de acomodare la efort, în vederea ultimelor trei meciuri din sezonul regular, de la SSU Poli Timișoara, cu FC Buzău, și de la Techirghiol, cu Unirea Constanța. Partide care vor fi urmate de cele 10 din play-off, fază în care FC Petrolul este calificată matematic, ca și secondanta  FC Hermannstadt Sibiu, de altfel, dar înaintea acesteia, încă dinaintea sfârșitului anului trecut. Mai sunt patru zile până la reîntâlnirea cu suporterii, însă nu a transpirat nimic foarte sigur în ceea ce privește plecările, împrumuturile sau sosirile de jucători. Semn că nu se mai întâmplă ca în ultimele trei ediții de campionat divizionar B, atunci când „mișcările” debutau din decembrie și nu mai conteneau până la restartul primei faze a întrecerilor.

Foto: Facebook FC Petrolul Official