FC Petrolul s-a despărțit, în ultima zi de „mercato di riparazione”, de cel de-al 10-lea fotbalist din lotul turului de campionat al Ligii a II-a. Este un talentat și de mare viitor jucător „U 20” și internațional „U 18”!

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul s-a despărțit, în ultima zi de „mercato di riparazione”, de cel de-al 10-lea fotbalist din lotul turului de campionat al Ligii a II-a. Este un talentat și de mare viitor jucător „U 20” și internațional „U 18”!

Astăzi, 17 februarie 2020, în dimineața ultimei zile a perioadei de transferări oficiale de iarnă, divizionara secundă clasată pe locul 8 la finele anului trecut, FC Petrolul Ploiești, a reziliat, amiabil, contractul cu unul dintre fotbaliștii săi din categoria „U 20”, care – după câteva ore, ulterior prânzului – a semnat un angajament până la sfârșitul acestui sezon cu o colegă de eșalon a clubului găzarilor. În vârstă de 17 ani, împliniți spre terminarea lui 2019, Ianis Stoica (foto, cu nr. 11 la FC Petrolul și 7 la echipa națională „U 18”) – împrumutat la găzari, în vara precedentă, pentru un an competițional de la FCSB – a părăsit Ploieștiul, tot cu detașare de la clubul a cărui echipă tocmai a pierdut, ieri, derbiul cu Dinamo, în București. Destinația lui Stoica a fost Metaloglobus București, juniorul beneficiind și de înțelegerea oficialilor petroliști și fiind al 10-lea plecat, iarna asta, din lotul „galben-albaștrilor”, după, în ordinea posturilor, Petru Racu, Walace Alves da Silva, Mădălin Mihăescu, Ionuț Cioinac, Cătălin Ștefănescu, Bogdan Gavrilă, Alexandru Muntean, Alexandru Zaharia și Guy Gnabouyou. În afara Rapidului, Metaloglobusul este a doua grupare bucureșteană rămasă în campionatul Ligii a II-a, Daco-Getica – pe al cărei teren, din cartierul Colentina, noua trupă a lui Ianis își face ședințele de pregătire săptămânale, meciurile oficiale disputându-le pe o suprafață de joc cu iarbă sintetică, din „Pantelimon” – retrăgându-se pe parcursul turului!

Component de bază al echipei naționale „U 18”, fiind unul dintre primii marcatori ai acesteia, Stoica jr., fiul ex-internaționalului Pompiliu Stoica, trecut și pe la SC FC Petrolul, artizan și el al promovării din 2011, va absenta totuși în unele dintre cele 16 meciuri din mini-retur ale bucureștenilor, datorită convocărilor la acțiunile selecționatei antrenate de arădeanul Daniel Oprescu. O selecționată căreia FRF îi acordă maximă atenție, fiindcă va fi… gazda turneului final al Campionatului European „U 19”, de anul viitor. Odată cu plecarea lui Ianis la echipa pregătită de ploieștenii foști petroliști Marius Măldărășanu și Laurențiu „Lara” Costache, în lotul „lupilor” a mai rămas un singur internațional, „U 16”, fundașul central Adrian Nicolae, prezent în ambele cantonamente din  Turcia și folosit multe minute, în meciurile-test, de către mai noul antrenor principal Costel Enache. Revenind la Ianis Stoica, el nu s-a mai deplasat cu FC Petrolul și la Side, ci în Spania, pentru a participa la turneul amical „La Manga”, cu echipa națională „U 18”. Fostul de-acum găzar a înscris pe tărâm iberic două goluri, unul contra Portugaliei, scor: 1-2, și altul împotriva Turciei, 3-2, fiind și titular în două dintre cele trei meciuri bifate.

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.frf.ro