FC Petrolul și-a făcut planul pentru restartul antrenamentelor. Se mai așteaptă de la MS un protocol, FRF încercând o relaxare a condițiilor. În schimb, la Liga a III-a devine din ce în ce mai clar: „îngheț la mal”!

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul și-a făcut planul pentru restartul antrenamentelor. Se mai așteaptă de la MS un protocol, FRF încercând o relaxare a condițiilor. În schimb, la Liga a III-a devine din ce în ce mai clar: „îngheț la mal”!

În așteptarea unui protocol de la Ministerul Sănătății, conducerea divizionarei secunde de fotbal FC Petrolul Ploiești a pregătit planul pentru reluarea antrenamentelor cu echipa. Acestea ar putea demara pe 16 mai 2020, potrivit directorului sportiv Costel Lazăr. Acesta a mai declarat că ședințele de pregătire se vor desfășura pe grupe, dar numai cu testare Covid-19 înainte de restart. Este prevăzut și un cantonament, așa cum s-a solicitat de către Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului, stagiu care va fi găzduit, ca și în timpul campionatului, de hotelul Vigo, din Ploiești. Antrenamentele se vor desfășura pe mai multe baze sportive locale, ca noutate fiind cea de la Pleașa, din colonie, așa fiind cunoscută, acolo unde, aflat în control, directorul sportiv al Petrolului a descoperit un gazon numai bun pentru a se începe pregătirile. De altfel, ilustrația de jos confirmă acest fapt. Dar, totul depinde, repet, de primirea protocolul mai sus-menționat, de la MS. Dacă totul va fi OK, ne-ar mai despărți numai opt zile de revenirea „lupilor” la antrenamentele conduse de Costel Enache și staff-ul său.

În altă ordine de idei, respectând, să zic așa, vox populi, adică vocea oficialilor echipelor din Liga a III-a de fotbal, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a vorbit deja despre… înghețarea întrecerilor de la treilea eșalon! O decizie care va trebui însă aprobată de Comitetul Executiv al federației. Cum marea majoritate – fiind vorba mai ales de grupări finanțate exclusiv de primării, care nu mai puteau susține material condițiile impuse de MS și MTS – a înclinat spre îngheț, s-a ales această cale și de FRF. Cea care s-a orientat, deocamdată, spre promovarea primelor clasate, Universitatea Craiova și Aerostar Bacău, dar și  asupra a trei baraje, între Progresul Spartac București și CSM Slatina, din seria echipei prahovene CS Blejoi, care termină, la debut în L3, pe un onorabil loc 8, din 16 echipe, Unirea Slobozia și Mostiștea Ulmu și Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare. Adică, echipe clasate pe primele două poziții, însă nu despărțite de mai mult de 3 puncte. Fapt care a nemulțumit-o la culme pe Foresta Suceava, conducerea acesteia amenințând cu acționarea în instanțele sportive, însă și – nota bene – civile! Foresta este acum la 7 puncte în urma Aerostarului, pe locul secund. De subliniat că, deși campionatul se va îngheța, după data de 15 mai cluburile vor trebui să își plătească, din nou, jucătorii, potrivit contractelor acestora. Asta după două luni când au primit de la stat 75% din salariul avut la echipe.

Foto: www.fcpetrolul.ro