Veste neplăcută pentru suporterii Petrolului: underul titular pentru sezonul viitor are ruptură de ligamente încrucișate, la piciorul de bază! Stângaciul Mario Bratu se va opera și va lipsi până la debutul anului 2024!

Dragos Trestioreanu -

Veste neplăcută pentru suporterii Petrolului: underul titular pentru sezonul viitor are ruptură de ligamente încrucișate, la piciorul de bază! Stângaciul Mario Bratu se va opera și va lipsi până la debutul anului 2024!

În urma negocierilor avansate avute cu ploieșteanul cu statut de under, Ianis Stoica, conducerea „lupilor” spera ca echipa FC Petrolul să aibă concurență mare, în următorul sezon, pe postul de mijlocaș dreapta între patru tineri fotbaliști: Mario Bratu, Raul Bucur, Zoran Mitrov și mai sus-menționatul jucător. Cel pentru care clubul găzarilor obținuse acordul patronului Gigi Becali. Din acest cvartet urma să se aleagă titularul, însă socotelile au fost date peste cap pentru doi dintre ei. Stoica a semnat până la urmă, din motive personale, prelungirea împrumutului la Universitatea Cluj, alături de care se află acum în Austria, în cantonament, cazat în același hotel în care va urma să stea și Petrolul. La rândul lui, Bratu a primit o veste neplăcută, el suferind o accidentare care îl va ține departe de teren, luni bune!

Înainte de a pleca în vacanță, Mario se plângea de dureri la genunchiul piciorului de bază – stângul. La revenirea la pregătiri, internaționalul „U 20” a trebuit să facă o radiografie magneto-nucleară (RMN), în urma căreia i s-a dat un diagnostic sever: ruptură de ligamente încrucișate la stângul! Acesta a fost și motivul pentru care tânărul mijlocaș de bandă nu a mai putut fi luat în cantonamentele din Slovenia și Austria, fapt consemnat prompt pe siteul www.fcpetrolul.ro. Potrivit estimărilor specialiștilor, Mario Bratu va absenta circa șapte luni, urmând să revină la pregătiri abia la începutul anului viitor. Genul acesta de accidentare este unul foarte serios, mai ales când i se întâmplă unui jucător tânăr, cazul lui Mario.

Fotbalistul lui Florin Pârvu, la FC Petrolul, și al lui Daniel Pancu, la România „U 20”, este deja cunoscut în fotbalul românesc pentru șuturile puternice și bine plasate, cu piciorul stâng, unele terminate cu goluri spectaculoase. Cu o intervenție chirurgicală reușită și o perioadă de recuperare urmată cu sfințenie, Bratu va avea posibilitatea de a reveni – așa cum se spune în sport – mai puternic, mai motivat. Iar asta atât la nivelul echipei de club, cât și al celei naționale de profil. În lipsa lui, pe postul prevăzut a fi folosit underul titular, în ediția 2023-2024, s-a redus la jumătate concurența, în „luptă” mai rămânând doar prahoveanul Bucur și timișoreanul Mitrov, asupra cărora va apăsa o presiune mare, ei urmând a fi debutanți în primul eșalon, spre deosebire de Bratu, nemaivorbind de Stoica.

Foto: www.fcpetrolul.ro, www.frf.ro și www.liga2.prosport.ro