Ultima reprezentație dintr-un an cu o performanță, rezultate bune și… fără bani, asezonate cu scandal intern! FC Petrolul speră să încheie victorios 2022, în dauna unei echipe care a învins-o, recent, tot pe „Ilie Oană”

Dragos Trestioreanu -

Ultima reprezentație dintr-un an cu o performanță, rezultate bune și… fără bani, asezonate cu scandal intern! FC Petrolul speră să încheie victorios 2022, în dauna unei echipe care a învins-o, recent, tot pe „Ilie Oană”

Duminică, 18 decembrie 2022, FC Petrolul va bifa, de la ora 14.30, „în direct” la Digisport 1, Orange TV și Prima Sport, ultima partidă oficială dintr-un an bogat în evenimente, și bune, și mai puțin bune. A promovat în Superligă, în acest an, deși banii erau tot mai puțini, odată cu renunțarea Veoliei România și la statutul de sponsor, a debutat greoi în primul eșalon, apoi a „explodat” miraculos, a mers slab în Cupa României, de fapt în grupele acesteia. Dar va termina 2022 fie în prima jumătate a ierarhiei, fie la mijlocul acesteia. Ceea ce, per total, este o performanță. Mai ales pentru club tot mai fără bani, organizat pe modelul unui ONG și implicit fără drept de intrare în insolvență. Un club la care datoriile tot cresc, cresc…

Ultima oponentă din an, mai exact din meciul de astăzi, va fi una care a plecat bucuroasă de la duelul din mai sus-amintita Cupă a României, scor: 1-0, gol al lui Gabriel Iancu (foto jos). Este vorba despre calificata mai departe de-atunci, FC U 1948 Craiova. O trupă care renaște, așa cum o face, de obicei, sub bagheta priceputului antrenor italian Nicolo Napoli. Aflată în foame de puncte, pentru a nu intra în vârtejul subsolului, „Craiova lui Mititelu” va fi din nou un adversar dificil. Joacă fotbal, fiindcă are fotbaliști, nu jucători, are un tehnician, o repet, de valoare, are și bani. Singurul impediment al său este… cineva care a început tot mai mult să îl imite pe un omolog din Superligă și astfel îi face rău, volens-nolens, propriei echipei. Dar este treaba lui, ci nu a Petrolului. Care Petrolul are, iarăși, toți jucătorii la dispoziție și cred că în lotul de 20 vor fi cam aceiași de la precedentul joc, cel pierdut pe „Arena Națională”, în fața Rapidului, scor: 1-3. În conferință de presă, omologul lui Napoli, prahoveanul Nae Constantin, cel care a venit însoțit de fundașul dreapta Florin Borța (foto mijloc, cel din stânga tehnicianului), s-a declarat mulțumit și cu un punct, azi, dacă nu se vor putea lua toate trei. Numai eșec să nu mai fie, încă o dată! Și să nu mai fie nici încă o amendă, precum cele dictate de Comisia de Disciplină a FRF, după confruntările de la Sfântu Gheorghe (Sepsi), Ploiești (Universitatea Cluj) și București (Rapid). În ordine: 5.000 de lei (Sepsi) + 11.250 de lei + 7.500 de lei (ambele cu „U”, dar se va achita numai cea mai mare) + 22.500 de lei (Rapid) = 38.750 de lei, adică nu mai puțin 387.500.000 de lei vechi!

O brigadă super tare de arbitri a fost delegată, în fapt cea cu numărul unu din țară, de curând întoarsă de la turneul final al Campionatului Mondial Qatar 2022, acolo unde însă nu a oficiat la vren meci. Astfel încât, primul după mai bine de o lună a fost joi, 15 decembrie, la restanța FCSB – CFR Cluj, adjudecată de campionii en-titre cu 1-0 (0-0). Deci, la centru, Kovacs Istvan (Carei), iar la cele două linii, Vasile Marinescu (București) și Ovidiu Artene (Vaslui), rezerva arbitrului fiind tot unul cu ecuson FIFA, făgărășanul Marian Barbu. Din camera VAR, trioul delegat pe teren va fi ajutat de Adrian Cojocaru (Galați) și Cristina Trandafir (București). Observatorul celor șase va fi clujeanul Marina Salomir, și el fost central, iar delegat de joc – tot un bucureștean, Marian București, ex-fotbalist la Sportul Studențesc.

P.S. Foarte reușit, ca întotdeauna, de altfel, afișul meciului, marca marele petrolist Ionuț Cărbureanu. Sper că nu se va supăra, glumind amar, desigur, dacă i-aș fi sugerat să-i înlocuiască pe Christian Irobiso și pe Constantin Budescu cu Marian Huja și Valentin Țicu! După cum tot „sună” zvonurile din ultima vreme că și ultimii doi ar urma să îi… salute, iarna aceasta, pe fanii „lupilor”, precum Jair Tavares da Silva, cel din poza de sus!

Publicitate

Foto: Ionuț CĂRBUREANU și www.fcpetrolul.ro