Liniștea și pacea dinaintea… furtunii? La FC Petrolul, club de fotbal din care nu transpiră mai nimic cu numai patru zile înaintea reluării pregătirilor!

Dragos Trestioreanu -

Liniștea și pacea dinaintea… furtunii? La FC Petrolul, club de fotbal din care nu transpiră mai nimic cu numai patru zile înaintea reluării pregătirilor!

Luni, 6 iunie 2022, noua prim-divizionară FC Petrolul Ploiești își va relua antrenamentele în vederea debutului de peste o lună și 10 zile pe prima scenă a fotbalului românesc. Dar, deși mai sunt numai patru zile până la acel moment, nu transpiră mai nimic din interiorul clubului găzarilor. Să fie liniștea și pacea dinaintea furtunii? A se citi, de fapt, lipsa fondurilor financiare necesare unei formații de Liga 1, alcătuirea unui lot cu adevărat de de prim eșalon și eliminarea disensiunilor din interior. De fapt, de la o știre apărută în presa centrală, potrivit căreia Sepsi Sfântu Gheorghe ar fi interesată de serviciile atacantului-golgheter malian Sory Ibrahim Diarra (foto sus), cel mai bun marcator al Ligii a II-a, „ceață” aproape deplină, o repet! Mai mult, informația cu pricina a fost decretată, pentru www.gazetaph.ro, drept fake, de către președintele executiv Costel Lazăr (foto jos)! Da, dinspre globul de sticlă de pe „Ilie Oană”, care leagă P2 de T2, nu se mai află absolut nimic. S-o fi trecut, așa cum ne anunța Lazăr, numai la livrarea de noutăți exclusiv de pe siteul oficial al clubului sau față în față, oficial al FC Petrolul – jurnaliști?

Cert este că, la începutul acestei săptămâni, luni, 30 mai, mai precis, șeful Executivului „lupilor” a oferit câteva precizări în privința situației actuale de la club. Iar asta în emisiunea PASUL LA OFSAID, realizată și moderată de colegul de breaslă Cristian Anghelescu, la „PLOIEȘTI TV”. Interesantă a fost mențiunea conform cărora se va păstra, în mare parte, lotul de jucători din Liga a II-a la Petrolului și se vor transfera maximum 4-5 fotbaliști noi. Unii care să aducă plusvaloare, așa cum sună discursul corporatist. La fel s-a dovedit și reiterarea imposibilității de a se trece la modul de organizare pe structura unei societăți pe acțiuni (SA). Cu același prilej, s-a explicat de ce ACS Petrolul ’52 Ploiești nu se poate transforma în SA, fiindcă asdfel s-ar pierde Certificatul de Identitate Sportivă (CIS. Cel primit atunci când echipa AS Petrolul ’52 era în Liga A Prahova. O renunțare, acum, la acest CIS ar coincide cu… o revenire în al patrulea eșalon! Situație pe care nu ar dori-o, evident, niciun suporter. În prezent, în Liga 1, există șapte cluburi care aparțin de SA-uri, în vreme ce alte nouă, printre care și ACS Petrolul ’52, nu sunt organizate la fel. Tot la „PASUL LA OFSAID” s-a mai declarat, de Costel Lazăr, că găzarilor nu li s-a promis vreodată că vor intra în structura Clubului Sportiv Municipal, pentru a a beneficia de un procent din bugetul de circa 3,5 milioane de euro al acestuia. Însă, nu-i mai puțin adevărat că suporterii au refuzat, încă de la începutul actualului proiect, înființarea CSM FC Petrolul Ploiești. Totuși, de ceva vreme, unii își doresc ca echipa să fie susținută de către municipalitate, pentru a primi bani de la primărie printr-o societate comercială aparținând de aceasta, ca de exemplu SC Hale și Piețe. Numai timpul va arăta, desigur, dacă eventuala bază pusă pe finanțarea aprobată de Consiliul Local și Consiliul Județean, cele ale căror membri se schimbă din patru în patru ani, la alegeri, ar fi soluția unei fundații economice solide pentru clubul de fotbal fanion al municipiului reședință a județului.

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.cristian-anghelescu.ro