FC Petrolul va avea un internațional în Portugalia! Un mijlocaș al „lupilor” se va duela cu Spania, Turcia și selecționata țării gazdă a unui turneu amical

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul va avea un internațional în Portugalia! Un mijlocaș al „lupilor” se va duela cu Spania, Turcia și selecționata țării gazdă a unui turneu amical

La debutul săptămânii viitoare, după meciul dintre FC Petrolul Ploiești și Metaloglobus București, de pe arena Ilie Oană (luni, 2 decembrie 2019, cu start de la ora 18.00), unul dintre componenții lotului lui Flavius Stoican, internaționalul de juniori „U 18” Ianis Stoica, va lua drumul Centrului Național de Fotbal al FRF, de la Buftea, pentru a face joncțiunea cu coechipierii săi de la echipa națională „U 18” a României, cu toții urmând a se pune la dispoziția selecționerului arădean Daniel Oprescu, în vederea pregătirii turneului amical din Portugalia, din perioada 7-9 decembrie, la care vor participa reprezentativele similare ale Spaniei, Turciei, țării noastre și, evident, a celei gazdă. Astfel, fiul lui Pompiliu Stoica va rata prezența în efectivul echipei de club, FC Petrolul, la ultima apariție a acesteia în anul în curs, la Arad, cu prilejul derbiului cu UTA. Refăcut după o întindere musculară suferită la piciorul drept, Ianis nu a fost trecut în raportul de joc al duelului de luni, de acasă, cu SCM Gloria Buzău, el nefiind încă pregătit 100% pentru a reintra pe teren. Astfel încât, ar putea fi menajat și la cel din urmă joc din fața propriilor suporteri, cel cu trupa bucureșteană. Însă, asta va decide Stoican, un tehnician care a trecut prin clipe triste spre finele disputei cu buzoienii, când i s-a cerut insistent demisia de către suporterii „lupilor”!

În lotul ales de Dan Oprescu, pentru turneul din Portugalia, unul schimbat față de „dubla” precedentă din Ilfov, cu selecționata U 18 a Slovaciei, terminată cu două eșecuri, de data aceasta, chiar dacă nu va mai face parte echipierul lui Juventus Torino „Primavera”, Radu Drăgușin, un fundaș central longilin, au revenit valoroșii atacanți ai Viitorului, Louis Munteanu și Alexi Pitu, cel dintâi punctând din nou în campionatul Ligii 1, la partida de acasă cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Oprescu a chemat pentru competiția din statul iberic patru fotbaliști din Liga a II-a, mijlocașul de bandă Ianis Stoica (FC Petrolul Ploiești), portarul Raul Opric (UTA Arad), fiind lăsat acasă goal-keeper-ul Rapidului Alexandru Tătaru, și alți doi mijlocași, de la FK Csikszereda, mai exact Bakó Soma Casiadi și Szondi Botond, cei care nu a fost prezenți la restanța de la Ploiești, cu FC Petrolul. Efectivul României „U 18” este alcătuit din doi apărători ai buturilor, Răzvan Sava (Pescara, Italia) și Raul Opric (UTA Arad), șapte apărători, Alexandru Chilili (FC Voluntari), Andrei Iana (LPS Cetate Deva), David Tălmaciu (SR Municipal Brașov), Ionuț Mitran (Universitatea Craiova), Darius Grosu (FC Viitorul), Nicolae Sima (FC Viitorul) și Ștefan Ștefanovici (Juniorul Vaslui), ultimul fiind testat, reamintesc, de găzari, în vara acestui an, dar nu a mai fost legitimat din cauza unor neînțelegeri între părți, la negocieri, opt mijlocași, Soma Casiadi Bakó (AFK Cszikszereda), Ovidiu Perianu (FCSB), Botond Szondi (AFK Cszikszereda), Ianis Stoica (FC Petrolul Ploiești), Florin Bălan (FC Voluntari), Alexandru Crivac (FC Viitorul), Mihai Danciu (Universitatea Craiova), Octavian Popescu (Universitatea Craiova), și trei atacanți, Alexi Pitu (FC Viitorul), Ahmed Bani (Dinamo București) și Louis Munteanu (FC Viitorul). După cum era de așteptat cei mai mulți selecționați sunt de la Viitorul lui Gică Hagi, nu mai puțin de cinci, trei de la CSU Craiova, iar doi de la FC Voluntari și mai sus-amintita FK Csikszereda. Din afara țării este prezent numai portarul Răzvan Sava, de la Pescara.

Tricolorii „U 18” se vor pregăti la CNF Buftea până pe 5 decembrie, zi în care vor zbura spre Portugalia, urmând a debuta două zile mai târziu, la 18.oo (ora României), cu echipa națională de profil a gazdelor competiției. Apoi, vor combate pe 9 decembrie, de la 16.00, cu Spania „U 18”, și pe 11 decembrie, tot de la 16.00 (ambele de la ora României), cu Turcia, reprezentativă pe care au învins-o, cu scorul de 3-1, în calificările pentru EURO. Astfel încât, la întoarcerea acasă, aproape de mijlocul lunii viitoare, Ianis Stoica va intra direct în vacanța fotbalistică de iarnă, rămânând a se ocupa de studiile școlare de la Colegiul Național Mihai Viteazul Ploiești, acolo unde este elev și coechipierul său Mario Bratu, cel care însă nu a mai fost convocat și la această acțiune, după cele două meciuri amicale pierdute cu Slovacia „U 18”.

Foto: www.frf.ro și www.realitateasportiva.net