Iarna, în nocturnă la 20.00, iar la primăvară – pe la orele prânzului?! În ziua în care a mai prezentat oficial o achiziție, s-a aflat că FC Petrolul va „deschide balul”, în 2022, pe seară!

Dragos Trestioreanu -

Iarna, în nocturnă la 20.00, iar la primăvară – pe la orele prânzului?! În ziua în care a mai prezentat oficial o achiziție, s-a aflat că FC Petrolul va „deschide balul”, în 2022, pe seară!

Miercuri, 16 februarie 2022, a doua zi după ce făcuse primul antrenament în echipamentul „galben-albastru”, care l-a schimbat pe cel „galben-negru” de la FC Brașov, fundașul central arădean Alexandru Sabău (foto, în mijloc) a fost prezentat oficial de către președintele executiv Costel Lazăr (foto, în dreapta) și directorul sportiv Claudiu Tudor (foto, în stânga). În aceeași zi, Federația Română de Fotbal a făcut public programul etapei a XVI-a a sezonului regular din campionatul Ligii a II-a, prima din acest an, echipelor SSU Poli Timișoara și FC Petrolul Ploiești revenindu-le onoarea de a „deschide balul”, pe 24 februarie, pe seară. Meciul, care va fi televizat „în direct” de posturile Digisport, Telekomsport și Look, se va desfășura în nocturnă, cu începere de la ora 20.00, pe vechea arenă Dan Păltinișanu, una despre care se tot anunță că va fi demolată și înlocuită cu o alta modernă, însă nu s-a întâmplat nimic până în prezent. Cât privește ora de start, aceasta surprinde, fiind iarnă, iar obieciul era ca, prin primăvară sau vară, să se joace pe la orele prânzului sau după-amiază devreme!

„Dan Păltinișanu” a fost una mai fără noroc pentru „lupi” în eșalonul secund, ultimele două întâlniri de acolo, cu „băieții în ghete” (ASU/SSU Poli), fiind terminate în favoarea gazdelor „alb-violete”. Mai întâi, în ediția 2018-2019, pe 26 septembrie, a fost 0-3 (0-2), golurile fiind ale lui Ioan Mera (minutele 8 și 35) și Octavian Ursu (86). În sezonul imediat următor, 2019-2020, după jocul de la Ploiești, cel din deplasare nu a mai avut loc din cauza instalării pandemiei de coronavirus. Cea care a condus la anularea meciurilor rămase de disputat din retur și la trecerea la un play-off din care bănățenii au lipsit. În sfârșit, în sezonul regular al ediției 2020-2021, în partida din urbea de pe malurile Begăi, timișorenii au câștigat cu scorul de 1-0 (1-0), prin reușita unui fotbalist împrumutat atunci de la FC Hermannstadt, atacantul croat Stjepan Plazonja (32), ajuns iarna aceasta la Concordia Chiajna, tot în L2. Bref, niciun punct luat, până acum, pe cea mai mare arenă din Banat, în campionatele de liga a doua bifate de FC Petrolul!

Cu trei etape înaintea încheierii sezonului regular al L2, Valentin Țicu și coechipierii lui mai vechi și mai noi se află pe locul 1, cu 42 de puncte, la șapte lungimi înaintea poziției secunde, ocupată de FC Hermannstadt Sibiu. Ambele grupări sunt calificate matematic în play-off, de pe locuri de promovare directă. Totodată, „lupii” sunt și la nouă puncte de locul 3 (Universitatea Cluj), respectiv la 10, de al patrulea (Concordia Chiajna). Și acestea sunt ca și ajunse în aceeași fază a competiției, dar de pe poziții de baraj de promovare. În schimb, SSU Poli Timișoara (locul 14, cu 20 de puncte, la opt în urma ocupantei poziției a șasea, CSA Steaua București) nu mai are șanse de a pătrunde în play-off. Situație în care ploieștenii sunt favoriții meciului de peste exact o săptămână. Numai că, fără a fi făcut achiziții de invidiat, Poli are un atu mare atunci când joacă acasă – suporterii săi! Unii care au și ținut material echipa până s-a transformat în societate pe acțiuni, în acest sezon, ajutând-o la promovarea din eșalonul județean și până în cel secund național. Însă, e drept, că la mai mult de atât nu s-a putut visa, deocamdată. Așa cum nici cu actualul SA nu a mers grozav, până în prezent. Una peste alta, meciul – un derbi, altădată – nu va fi deloc ușor pentru găzari, ci dimpotrivă. Iar Petrolul are nevoie de puncte cât mai multe în ultimele trei partide din sezonul regular, deoarece acestea vor conta enorm în play-off, neaplicându-se în această fază, același regulament ca la Liga 1, cel cu înjumătățirea lor.

În altă ordine de idei, s-au stabilit și localitățile gazdă și orele de start ale ultimelor două jocuri-test ale Petrolului, de dinaintea startului din acest an. Astfel, vineri, 18 februarie, de la 12.00, pe fosta arenă Conpet, din Strejnicu, se va combate cu o colegă de eșalon mai mult ca sigur din play-out, Politehnica Iași (locul 12, 21 de puncte). A doua zi, sâmbătă, pe 19 februarie, de la 11.00, pe stadionul din Blejoi, „lupii” se vor testa cu Farul Constanța 2 (Liga 3, Seria a III-a). Cu toate că FC Petrolul va redebuta în campionat joi, pe 24, este lăudabil că nu s-a încercat ca nici măcar amicalul programat cu numai cinci zile înainte de meciul de la Timișoara să fie anulat. Un antrenament în plus – prin joc – nu strică niciodată, mai ales când lotul este numeros și se are, pe cale de consecință, de unde a se alege foarte bine.

Foto: www.liga2.prosport.ro, www.renasterea.ro, www.fcpetrolul.ro și www.jurnalulph.ro