FC Vaslui-Petrolul, prefațat de o posibilă delegare incredibilă a CCA: centralul – frate cu un jucător al Astrei!

Redactia -

FC Vaslui-Petrolul, prefațat de o posibilă  delegare incredibilă a CCA: centralul – frate cu un jucător al Astrei!

Vineri, 8 noiembrie 2013, de Ziua Sfinților Mihail și Gavril, Petrolul vrea să sărbătorească, la Vaslui, recuperarea punctelor pierdute acasă în duelul de uitat deja cu ACS Poli Timișoara. A le recupera nu înseamnă altceva decât a pune și unul în plus la zestre și a o egala astfel, din nou, pe Astra Giurgiu, după succesul de astăzi al „dracilor”, unul demn de… Circul Globus, în dauna Săgeții Năvodari, la Constanța. După ce oaspeții au condus cu 4-0, ulterior primei jumătăți de oră, înscriind toate golurile într-un interval de doar 19 minute, apoi s-a picurat adrenalină până la 4-3. Cam dubios! Tot adrenalină vrea și Comisia Centrală de Arbitri când dorește să îl trimită să arbitreze meciul dintre FC Vaslui și Petrolul pe nimeni altul decât George Cătălin Găman, fratele lui Valerică Găman! Dacă ar fi fost vorba numai despre internaționalul Găman – nicio problemă, dar fundașul central simpatizat de selecționerul Victor Pițurcă îmbracă și echipamentul… alb-negru al Astrei! Cum-necum, de unde, de neunde, oficialii găzarilor au aflat despre intenția celui care face delegările, președintele CCA probabil, Alexandru Deaconu, și și-au exteriorizat deja nemulțumirea pentru această „gafă”. Dar, e deja marotă CCA, arbitri și Petrolul, în acest sezon! Totuși, cum anunțul oficial al brigăzilor desemnate se face, pe www.frf-cca, abia în ziua disputării partidelor, este de sperat că noaptea a fost un sfetnic bun pentru cel care ar trebui să cunoască legăturile de rudenie ale subalternilor cu jucători din Liga I.

În dimineața zilei revenirii în Moldova, joi, după deplasarea victorioasă de dată destul de recentă de la Botoșani, antrenorul principal al Petrolului, Cosmin Contra (foto sus; www.fcpetrolul.ro), a susținut o conferință de presă, care a prefaát unul dintre duelurile foarte importante din tur ale echipei sale. Contra a spus că „nicio echipă nu pleacă din postura favoritei, atunci când joacă la Vaslui. Întâlnim un adversar aflat în revenire de formă, ce a trecut peste şocul celor opt puncte luate din clasament şi care a bătut în etapa trecută, în deplasare, pe Pandurii. Vasluiul este o echipă masivă, foarte periculoasă la fazele fixe, cu jucători capabili să facă diferenţa dacă prind o zi bună. Mă refer aici la un Sănmărtean, la un Antal, la un Temwanjera. Va fi, cu siguranţă, un meci greu, dar sunt încrezător că, dacă vom avea o atitudine similară cu aceea de la ultimele două jocuri, chiar dacă împotriva Timişoarei n-am reuşit să câştigăm, atunci avem şanse să obţinem puncte la Vaslui. Trebuie să fim atenţi şi să încercăm să ne facem jocul nostru„. Tehncianul a explicat și de ce e nevoie ca Petrolul să nu piardă, ba, chiar și să câștige în fața formației antrenate mai de curând de către Liviu Ciobotariu: „Avem, din nou, şansa să punem presiune pe Steaua, pentru că putem să ajungem la egalitate de puncte, chiar dacă va avea trei jocuri mai puţin disputate, după această rundă”.

Juan_Angel_Albin_gsp.roDacă Juan Angel Albin (foto jos; www.gsp.ro)  nu a făcut deplasarea, rămânând acasă în așteptarea rezultatului de la o radiografie magneto-nucleară, care să-i dea un răspuns exact asupra problemei musculare acuzate în prima repriză a partidei cu ACS Poli, în schimb, în autocar a urcat mijlocașul de bandă dreaptă camerunez Njongo Lebo Priso, după ce și-a ispășit, la jocul cu bănățenii, etapa de suspendare, pentru cumul de cartonașe galbene. Din fericire pentru Cosmin Contra, a devenit apt de joc și Geraldo Alves, care ieșise de pe teren prematur la confruntarea din optimile Cupei României-Timișoreana, în compania Rapidului. Filipe Teixeira a trecut, și el, peste problemele medicale ușoare avute în runda precedentă. Astfel, antrenorului principal i-a rămas, după cum mărturisea, să se gândească pe cine va pune să evolueze în spatele vârfului de atac. Pe acel post i-a mai folosit fie pe același Teixeira, fie pe Damien Boudjemaa. Cât îi privește pe absenții mai vechi, tot Contra a precizat că „Younes şi Enza-Yamissi au revenit la antrenamente, dar vor intra pe teren săptămâna viitoare, în meciul amical cu Hellas Verona, iar dacă totul va decurge normal în Italia, atunci îi vom avea buni de joc pentru următoarea partidă din campionat, cea cu Viitorul Constanţa”.

Joi, 7 noiembrie 2013, www.prosport.ro a notat că Petrolul ar putea rămâne fără patru fotbaliști importanți ale căror contracte vor expira vara viitoare și nu ar jmai dori să semneze prelungirea: Jean Sony Alcenat, Guilherme Haubert Sitya, Damien Boudjemaa și Manasse Ruben Enza-Yamissi. Dacă primii trei își vor termina, într-adevăr, atunci angajamentele, internaționalul din Republica Centrafricană o va face abia în 2015. Despre Guilherme și Alcenat se scrie că ar fi în vederile Stelei, pentru a-l înlocui pe Iasmin Latovlevici, în caz că va fi vândut după ieșirea din Liga Campionilor, respectiv a lui Daniel Georgievski, cu prestații slabe în aceeași competiție. În schimb, situația francezului ar fi una specială, auzindu-se că ar vrea să se întoarcă acasă, pentru că soția este însărcinată cu primul copil al lor. Rămâne de văzut dacă, până la data când cei trei vor putea semna precontracte cu alte echipe, conducătorii Petrolului vor fi persuasivi și-i vor convinge totuși să continue alături de „lupi”.

UPDATE. Noaptea a fost, într-adevăr, un sfetnic bun pentru CCA, care a delegat la meciul de la Vaslui următoarea brigadă bucureșteană: Radu Petrescu, Eduard Florin Ungureanu și Mihail Mircea Grigoriu, plus rezerva Iulian Dima. După cum se vede, un… cadou pentru cel din urmă asistent, de onomastică! Observator de joc va fi Dumitru Marcu, din Craiova, pentru arbitraj – Sajtos Laszlo (Sibiu), iar superzivor, Octavian Goga, din Brașov, vicepreședinteele FRF responsabil al sectorului AJF-uri.