Ferebory Dore și Alexandru Benga, anunțați de un site german de transferuri ca deja cumpărați de Botev Plovdiv

Redactia -

Ferebory Dore și Alexandru Benga, anunțați de un site german de transferuri ca deja cumpărați de Botev Plovdiv

Dacă vineri, 17 ianuarie 2014, apăruse zvonul că Petrolul Ploiești se va despărți de golgheterul echipei, tunisianul Hamza Younes, și de fundașul central stânga titular din tur, Alexandru Benga (foto mijloc, după golul marcat în poarta Stelei; www.gsp.ro), ambii urmând să semneze cu formația bulgară de pe locul 7 al ierarhiei primului eșalon local, Botev Plovdiv, după 24 de ore, www.transfermarkt.de, un site german specializat în transferuri de jucători și stabilire a cotelor acestora a și trecut sub numele lui Benga și… Ferebory Dore (foto sus, la minge, driblându-l pe Alin Damian, de la Corona Brașov; www.fanatik.ro) pe cel al noii lor trupe, mai sus-menționate. În schimb, presa centrală autohtonă notează că Younes s-ar afla în stand-by, acum, în privința unei plecări la aceeași grupare de la sud de Dunăre. Iar asta deoarece africanul nu s-ar fi înțeles încă la bani cu patronul lui Botev. Ieri, se vorbea că pe Hamza și Benga, Petrolul ar încasa circa un milion de euro, nespecificându-se însă, aum, dacă aceeași sumă ar rămâne valabilă dacă ar intra în tranzacție și fotbalistul francez de origine congoleză.

De subliniat însă că impresarul lui Dore, Cristian Sep (foto jos; www.digisport.ro), scrie siteul deținătoarei drepturilor de transmisie TV pentru cele mai multe meciuri/etapă din Liga I, a și anunțat deja că va contesta la UEFA valabilitatea transferului de-acum fostului atacant al Petrolului, deoarece ar fi fost… sărit de la semnarea angajamentului cu trupa de la Plovdiv. O situația similară s-a consemnat, tot la Botev, cu un alt agent FIFA, românul Cristea Opria, lăsat pe dinafară la transferul fundașului central dreapta al lui Dinamo, Srdjan Luchin, ajuns în Bulgaria împreună cu fostul și actualul său coechipier, Alexandru Curtean. Ambii procuratorii au notificat deja cluburile în cauză că transferurile nu vor fi validate, în urma plângerilor făcute de ei la organismul coordonatir al sportului rege Alex_Benga_dupa_golul_din_meciul_cu_Steaua_gsp.rode pe continent. Ferebory Dore a fost adus la clubul găzarilor în vara trecută, a jucat în preliminariile și play-off-ul din Europa League, în campionatul primului eșalon și în Cupa României-Timișoreana, marcând de șase ori și oferind și două pase de gol. El a fost preferat de cele mai multe ori de către antrenorul principal Cosmin Contra, în dauna celuilalt atacant de gura porții – Abel Issa Camara. La fel, Alexandru Benga a venit tot în intersezon la Petrolul, revenind de la Oțelul Galați, acolo unde plecase imediat după promovarea „lupilor” în Liga I. Profitând de gafele devenite deja bine cunoscute ale lui Manasse Ruben Enza-Yamissi, ca și de accidentarea ulterioară a acestuia, Alex Benga a devenit titular aproape inamovibil în linia defensivă a „galben-albaștrilor”.

Cristian_Sep_impresar_Ferebory_Dore_digisport.roVești de ultimă oră spun că totuși Patrick N’Koyi și Gevaro Nepomuceno, care au semnat deja contracte cu SC FC Petrolul începând din data de 1 iulie 2014, ar putea fi aduși încă de acum la Ploiești, iar asta și ca urmare a despărțirilor de jucători din ultima vreme. Totodată, de remarcat că inițial, spune Cristian Sep, ploieștenii au vrut să-i vândă în urmă cu două săptămâni, „la pachet”, pe Dore și pe… Damien Boudjemaa la Slavia Praga, în prima divizie a Cehiei, tranzacția picând totuși, posibil și din cauza notificării impresarului. Situație în care este de presupus că plecările de la echipa de pe „Ilie Oană nu s-ar fi terminat încă. Automat, și sosiri ar urma să mai fie.