Festival de goluri, dar mai ales de… bare, pe sinteticul de la Vest! Vintilă a marcat din nou pentru CS Blejoi

Dragos Trestioreanu -

Festival de goluri, dar mai ales de… bare, pe sinteticul de la Vest! Vintilă a marcat din nou pentru CS Blejoi

Indiferent de eșalonul în care combate adversara sa din meciurile amicale, din această perioadă pre-competițională, campioana de toamnă a județului Prahova, CS Blejoi, nu se „joacă”: marchează „cât încape”! Semn că unde-i cap nu va fi niciodată… vai de picioare, ci doar de porțile oponentelor! Astfel, după ce a făcut scor mare, pe unul dintre terenurile cu iarbă sintetică de la Parcul Municipal Vest, cu vicecampioana de toamnă a Superligii B Prahova, CSC Berceni (9-0, după 3-0 la pauză), Ionuț Filip și coechipierii lui mai vechi și mai noi au „luat-o la rând”, tot la „Vest”, pe divizionara D Avântul Măneciu (locul 5 la finele turului campionatului Ligii A): 5-1 (1-1)! E clar că Blejoiul a intrat în formă încă de la startul pregătirilor și al meciurilor amicale, iar cantonamentul care debutează astăzi, pe 6 februarie 2018, pe plan local, nu va face decât să sporească gradul de pregătire fizică a băieților lui Răzvan Vlad și Emil Coșieru. Tehnicieni care, în partidele-test de până în prezent, le-au dat minute și unor „puști”, precum Damian Pană (portar; 14 ani), Alex Aranghelovici (fundaș dreapta; 15 ani) și, acum, Cosmin Stancu (mijlocaș; 15 ani). Au debutat cu bine și noile achiziții, destul de puține, doar trei, deoarece nu avea rost să se fi perturbată omogenitatea dovedită în turul întrecerilor, terminat pe primul loc, la 11 lungimi de prima grupare cu drept de calificare la barajul de accedere în Liga a III-a, AFC Bănești-Urleta. Și la trei și patru puncte de celelalte ocupante ale podiumului, CS Păulești, respectiv Petrolistul Boldești, trupe ce nu au însă drept de promovare!

Odată cu venirea lui Bogdan Rădulescu, de la mai sus-menționata CS Păulești, și readucerea lui Theodor Bojoagă, de la Unirea Teleajen, au crescut nu numai media de înălțime, gabarit și experiență, ci s-a consemnat și apariția unui back-up de nădejde pentru Adrian Gheorghe, respectiv sporirea forței de la „închidere”, existând acum în lot două tandemuri. Unele care se pot combina în fel și chip, adăugându-i – în ordinea vârstei – pe Irinel Dumitru, Ionuț Enciu și Eugen Rudaru. Iar la nevoie, ar putea juca pe postul de mijlocaș central și unul dintre cei doi juniori împrumutați de la FC Petrolul, mai creativul Valentin Ursu. Semnarea până la vară, cu drept de prelungire, a lui Adrian Vintilă aș numi-o însă o adevărată lovitură, și nu numai de imagine, a conducerii Blejoiului. Vintilă este un atacant versat și speculativ, are putere de pătrundere și anvergură, a jucat un campionat și jumătate sub presiune, la Petrolul, este mereu în locurile de unde se poate înscrie și, după ce a marcat câte o dată în primele două amicaluri, sunt convins că va fi golgheterul returului, pentru echipa blejoiană!

Revenind la testul cu Măneciul, formație pregătită de unul dintre cei mai longevivi antrenori la cârma acesteia, Dorinel Beznea, trebuie subliniat că a fost vorba despre un veritabil festival al golurilor, s-au bifat șase, cum am precizat mai sus, dar în special a fost un show al… barelor, fiind nu mai puțin de 8 (opt), șase ale învingătorilor, respectiv două ale învinșilor! Mai rar atâtea bare, într-un meci de fotbal! Totuși, trebuie remarcată, altfel, rezistența mănecenilor, care au mers la vestiare, după primele 45 de minute, cu un poate mai puțin de așteptat 1-1. Însă, în repriza a doua, CS Blejoi a „explodat” pur și simplu, desprinzându-se, finalmente, la patru goluri!

Iată cum s-a punctat: minutul 20 – 1-0 pentru CS Blejoi, Vlad Badea a trimis, direct din corner, în bara de la colțul lung, iar tizul, Darius Badea, atent, a împins balonul în plasă; minutul 31 – 1-1, lovitură liberă, de pe stânga, executată de Alexandru Tudorie, iar Daniel Stoian a reluat din voleu, de la 8 metri, în dreapta portarului Bogdan Rădulescu; minutul 65 – 2-1, Vintilă a expediat mingea, cu capul, în poartă, după o centrare de pe stânga a lui Marius Anghel; minutul 80 – 3-1, Filip, cu capul, după un corner de pe dreapta al lui Cristian Vasile; minutul 86 – 4-1, același Filip, și tot cu capul, după o nouă centrare a lui Vasile; minutul 88 – 5-1, în sfârșit, a marcat și Cristian Vasile, cel care a pus latul la o centrare, de pe dreapta, a lui Anghel. După cum se observă, dintre cele cinci reușite ale campioanei de toamnă, trei au fost bifate în urma unor lovituri cu capul, capitol la care blejoienii stau bine de tot!

În afara celor șase goluri, cei prezenți au mai putut savura și alte faze calde de poartă, de o parte și de alta: minutul 10 – lansat de Dumitru, mijlocașul de bandă dreaptă Cătălin Ruptureanu a pătruns pe centru, dar a fost blocat, în momentul șutului, de Ștefăniță Vancea; minutul 12 – Cosmin Savu a șutat de la marginea careului mare, însă Bobby Rădulescu a respins cu piciorul; minutul 22 – Vlad Badea a șutat în transversală; minutul 51 – Vasile a pătruns și a trimis în bară; minutul 55 – iar bară a lui Vasile, dar după o lovitură de cap; minutul 64 – Vintilă a trimis, de la 20 metri, în transversală; minutul 67 – același Vintilă a scăpat singur, prin zona centrală, dar a șutat în goal-keeper-ul advers; minutul 74 – Cristian Mihaiță, șut tot în bară; minutul 82 – Tudorie a lovit și el bara, dintr-o lovitură liberă expediată de pe stânga; minutul 90 – corner de pe dreapta executat de același Tudorie, mingea ștergând bara orizontală a porții apărate de Pană și ieșind, apoi, afară din teren. Deci, Vlad Badea și Cristian Vasile, respectiv Alexandru Tudorie, au avut câte două bare, iar Adrian Vintilă și Cristian Mihăiță, câte una!

CS BLEJOI: B. Rădulescu – Cl. Stoica, D. Badea, I. Filip, Ghinea – Ir. Dumitru, Bojoagă – Ruptureanu, Pîrvu, Vl. Badea – Ad. Vintilă. Au mai jucat: Ad. Gheorghe, D. Pană – Vl. Iordache, Rudaru, Enciu, Cr. Mihaiță, Cr. Vasile, M. Anghel, Anton, Aranghelovici și Stancu. Antrenori: Răzvan Vlad (principal), Emil Coșieru (secund).

AVÂNTUL: Ene – Mândrilă, Vancea, G. Stoica, Borș – M. Cârstocea, Alangescu – Spiridon, C. Savu, D. Stoian – Al. Tudorie. Au mai evoluat: Filipoiu – Paraschivescu, Roșu, Tudorache, Matei, M. Stoica, Ioniță, Soare și Moise. Antrenori: Dorinel Beznea (principal), Doru Toader (secund).

La finele cantonamentului de pregătire, trupa lui Vlad și Coșieru are programate două amicaluri – sâmbătă, 10 februarie 2018, în deplasare, la divizionara C din seria Petrolului, FC Aninoasa, iar duminică, pe 11 februarie, cu Viitorul Axintele (locul 3, la finele turului campionatului Ligii a IV-a din județul Ialomița).

Foto: Paul MÂINEA