Festivaluri şi alte evenimente, în Prahova, recomandate pentru sfârşitul verii

Daniel Dimache -

Festivaluri şi alte evenimente, în Prahova, recomandate pentru sfârşitul verii

August este luna preferată pentru concedii, iar Valea Prahovei se află în continuare în topul preferințelor acestora, gradul de ocupare în stațiuni fiind de 90 % la Sinaia și  80% la Azuga și Bușteni.

La Sinaia Telecabina tronson 1 (Sinaia – Cota 1400) și Gondola Sinaia (tronsonul Cota 1000 – Cota 1400) a început programul cu publicul la 09:00 și a funcționat până la 19:00. Telecabina Bușteni a funcționat între 09:00 și 17:00, iar telegondola Azuga între 09:00 și 16:00. Numărul turiștilor care s-au plimbat cu telegondola la Azuga în acest weekend a fost de peste 1000 de persoane. Ei au ales unul din cele 7 trasee montane marcate sau unul dintre cel 3 trasee de moutain-bike amenajate.

Ultimele zile de vară aduc oportunitatea de a le petrece pe ritmuri de jazz la Ploiești, rock, folk, muzică tradițională și ușoară la Homorâciu.

Ediția a VI-a a Jazz on the Rooftop – unul dintre cele mai apreciate evenimente din Ploiești – revine în această vară, în perioada 25-27 august. Un festival la înălțime, și la propriu, și la figurat, Rooftop-ul din acest an vă așteaptă cu un line-up eclectic și promisiunea a 3 zile de vibrații bune și atmosferă relaxată pe acoperișul Primăriei Ploiești. Raphael Wressnig & The Soul Gift Band, Luiza Zan Quintet, Norzeatic & Qinta Spartă, Aleka Potinga Quartet, Ploiești Jazz Trio feat. Daphna Levy și trupa Zoom vă vor oferi hrană pentru suflet, improvizații pentru inimă și cuvinte pentru minte, iar apusurile de soare și răsăriturile de lună spectaculoase vă vor transpune în dimensiuni libere de timp și spațiu. Prezentator va fi, ca de obicei, unul dintre cei mai mari împătimiți ai jazz-ului din Ploiești, Andi Enache. Warm-up-ul va fi asigurat de DJ Alexincase.

În perioada 25-27 august are loc “Festivalul Vieții” la Homorâciu unde vor fi artiști de seamă, mâncăruri cărora nu le veți putea rezista, libertate și relaxare, distracție și voie bună, timp prețios petrecut împreună. Pe scenă vedem și anul acesta, ca și în anii anteriori, și rock, și folk, și muzică tradițională, dar și muzică ușoară, pentru că este un festival al diversității culturale și pentru că vrem să promovăm cultura sub felurite forme, abordând mai multe genuri.

Desfășurat într-o livadă de 7 hectare cu gutui, pruni, mesteceni, stejari și brazi, Festivalul Vieții vă va cuceri prin variatele posibilități de odihnă și “încărcare a bateriilor “, oferind atmosfera rurală atât de căutată: cu pace, siguranța, aer curat și muzică bună.

Serile festivalului se vor întinde până în noapte datorită generozității invitaților de pe scenă! Copiilor li se vor pregăti activități de zi special gândite , care vor combina mișcarea cu experiențele de învățare: vor fi animatori , artizani si un loc de joacă permanent pus la dispoziție pentru a-i ține antrenați. Se poate campa.

Pentru iubitorii de mașini, are loc în data de 26 august în Parcul Municipal Vest întâlnirea anuala The Prahova Cars Meet – summer vibes. Aici vor putea fi văzute mașini clasice, car și supercar-uri.

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinației, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT.

APDT Prahova este membru în Consiliul Director al Alianța pentru Turism (APT), Vicepresedinte al Consiliului  Consultativ al Turismului și de asemenea membru fondator și vicepreședinte Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).