Filarmonica Ploieşti a trecut pe Fusion

Daniel Dimache -

Filarmonica Ploieşti a trecut pe Fusion

Filarmonica Ploieşti vă invită joi, 24 mai, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor, la unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale primăverii: „Classic Meets Romanian”, un concert extraordinar de Fusion: rock-simfonic, ethno și jazz, unic în România. Invitatul serii este Alex Calancea, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi basişti de peste Prut, alături de band-ul său.

Începând cu ora 19.00 vor urca pe scenă peste 100 de artiști, acompaniați de Orchestra Simfonică la al cărei pupitru dirijoral se va afla directorul Filarmonicii „Paul Constantinescu”, Vlad Mateescu, Orchestra Populară „Flacăra Prahovei” condusă de Marian Dovîncă și Ploiești Jazz Trio – Sorin Zlat (pian), Răzvan Cojanu (contrabas) și Laurențiu Ștefan (tobe). Printre cei care vă vor încânta pe parcursul serii se numără îndrăgiții soliști vocali ai Filarmonicii Cezar Ouatu,  Adriana Deaconu, Traian Frîncu și Gelu Voicu.

Evenimentul este înscris în proiectul „ROMÂNIA 100 – Sărbătorim împreună”, dedicat aniversării Centenarului Marii Uniri. Se vor regăsi astfel pe aceeași scenă artiști români de pe ambele maluri ale Prutului acum, când atenția noastră se îndreaptă spre valorile pe care le-am cultivat de-a lungul istoriei și care dovedesc, o dată în plus, că frații nu pot fi despărțiți niciodată de granițe.

„Classic Meets… „, proiectul inițitat de tânărul muzician Vlad Mateescu, a pornit cu „Classic Meets Greek”, evenimentele organizate cu acest prilej bucurându-se mereu de un real succes, fiind bazat pe prezentarea de muzică tradițională a popoarelor prelucrată pentru orchestra simfonică. De această dată, „Classic Meets Romanian” valorifică folclorul românesc și demonstrează că în România și Republica Moldova bate aceeași inimă.

Invitat special al serii este Alex Calancea care vine însoţit de band-ul său: Alex Calancea  – chitară bass, Serghei Ivanov – pian, Saric Vatavu – chitară și Nickel Russu – tobe. Lider al grupului, Alex Calancea,  s-a format în calitate de chitarist în trupa „Millenium”, iar primul album propriu, „Road to Home”, de fusion-instrumental, a fost lansat în 2012.

Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Filarmonicii, Agenția Teatrală și on-line pe www.filarmonicaploiesti.eu la preţuri de 30 de lei – întreg, 20 de lei – pensionar şi 5 lei – elev şi student.