Filip Adamovic a ratat, în ultima secundă, șansa de a o trimite pe CSU Asesoft în prelungiri, la Ierusalim

Redactia -

Filip Adamovic a ratat, în ultima secundă, șansa de a o trimite pe CSU Asesoft în prelungiri, la Ierusalim

CSU Asesoft Ploiești, campioana baschetului masculin din România, a fost la doar o secundă de trimiterea în prelungiri a celui de-al patrulea meci al său din grupa E din EuroCup, fundașului Filip Adamovic (foto; Mirela OPREA) tremurându-i mâna atunci când a aruncat la coș, pentru a egala scorul de pe tabela din „Goldberg Arena”, din Ierusalim, în meciul cu Hapoel Migdal. Dacă bosniacul a fi avut noroc, ar fi fost vorba despre încă un joc, acasă, cu extra-time pentru israelieni, după ce au pierdut miercurea trecută în fața rușilor de la Khimki Moscow Region, ulterior a două reprize de prelungiri. De data aceasta, gazdele au scăpat cu fața curată și au câștigat cu 82-80 (17-14; 20-25; 21-15; 24-26). În ciuda acestui eșec, Asesoftul a oferit o replică bună unei formații dintr-un campionat cu mult mai puternic decât cel din țara noastră, Israelul având o tradiție bogată în sportul jucat la panou. Calificarea se joacă în continuare, în etapa a IV-a, turcii de la Pinar Karșiyaka Izmir capotând la Moscova, scor: 66-80 (23-15; 11-22; 17-15; 15-28), acolo unde ploieștenii câștigaseră, furnizând marea surpriză a primei runde, iar Igokea, învinsa trupei lui Vladimir Arnautovic în runda precedentă, la Aleksadrovac, a câștigat acum la Sofia, în dauna grupării locale, Akademik LukOil: 70-61 (19-16; 17-18; 19-18; 15-9).

Dacă în Rusia și Bosnia-Herțegovina, la meciurile Asesoftului, asistențele au fost reduse, în schimb, la Ierusalim, „alb-albaștrii” au trebuit să suporte presiunea unei frenetice galerii locale, alcătuite din tineri care nu au tăcut pe tot parcursul meciului. CSU Asesoft a început bine, apoi a avut o cădere, dar a revenit pe finalul celui dintâi sfert, micșorând astfel ecartul la doar o posesie. În actul al doilea, Cătălin Burlacu și coechipierii lui i-au lăsat în „blocstarturi” pe cei de la Hapoel Migdal, numai două erori pe final făcând să plece la cabine, pentru pauza mare, cu un avantaj de numai două puncte. Din nefericire, în sfertul următor, ploieștenii au simțit pe pielea lor ce li s-a întâmplat adversarilor după muștruluiala de la vestiare a antrenorului lor, americanul Brad Greenberg, un obișnuit al NBA-ului, însuși unul dintre patronii lui Hapoel fiind vedetă peste ocean – Amar’e Stoudemire. Jucătorii echipați în roșu, culoare mai puțin obișnuită pentru o echipă gazdă, fapt ce le-a permis oaspeților să evolueze cu echipamentul folosit de regulă pe propriul teren, cel alb, au făcut un sfert foarte bun și au intrat în decisiv la patru lungimi distanță. Ultimul act a fost echilibrat și, așa cum am scris mai sus, Asesoftul a avut prilejul de a împinge meciul în prelungiri, după ce a gestionat inteligent ultimele faze. Cu patru secunde înainte de sunetul sirenei, Dragan Zekovic a transformat prima aruncare liberă, pentru 80-82, și a ratat-o intenționat pe a doua, Josh Duncan aruncând în disperare de cauză mingea de pe linia de fund, dar numai până la Adamovic, cel care a aruncat cu teamă și a ratat! Oricum, după patru partide în grupe E, bilanțul echipei CSU Asesoft este absolut onorabil, mai ales după trei deplasări. Miercuri, 13 noiembrie 2013, o va primi la Ploiești, în sala Olimpia, pe campioana Bulgariei, Akademik LukOil Sofia, și poate spera la o nouă victorie, având avantajul de a juca tot acolo, până la final, cu Khimki, Igokea și Hapoel Migdal, iar afară – în Bulgaria și în Turcia, la Izmir, cu Pinar Karșiyaka. E posibil ca și coșaverajul să aibă importanța lui, în cazul egalității de puncte la sfârșitul partidelor din grupă.

În sala Goldberg, Vladimir Arnautovic și Constantin Mircea au mizat pe următorii jucători: Christopher Lee Dunn (4 puncte), Alhaji Mohammed (15; 2×3), Rawle KJ Marshall (5; 1×3), Cătălin Burlacu (5), Vladimir Tica (5)/Filip Adamovic (18; 3×3), Dragan Zekovic (13; 2×3), Gerald Lee jr. (14), Adrian Guțoaia (1), Szijarto Levente. Nu au fost folosiți deloc Vlad Negoițescu și Vlad Dumitrescu. La rândul său, Brad Greenberg a răspuns cu următorul lot: Derwin Kitchen (6), Yotam Halperin (17; 3×3), Ronald DuPree (17; 1×3), Josh Duncan (19), Artsiom Parakhouski (13)/Adam Ariel (2), Elishay Kadir (4), Yaniv Green (2), Zack Rosen (2), Rafi Menco. Nu au evoluat Mike Bruesewitz și Chanan Colman. Partida a fost arbitrată de un trio format din tinerii Erșan Kartal (Turcia), Aleksandar Milojevic (Macedonia) și Miloș Koljensic (Muntenegru) și a fost urmărită de 1.800 de spectatori, potrivit siteului competiției EuroCup. La fața locului s-au aflat și finanțatorul Asesoftului, Sebastian Ghiță, și directorul CSM Ploiești, Augustin Iancu. Dacă la aruncările de afară, învinșii au stat, după cum se observă, mai bine ca în alte meciuri, cu mențiunea că ultimul venit, Marshall, a reușit să finalizeze doar o dată din opt încercări, în schimb, cele libere au dat iar bătăi mari de cap, la acest capitol Hapoel Migdal Ierusalim beneficiind de adevărați specialiști, iar asta a făcut până la urmă diferența. Clasamentul la zi al grupei arată astfel: 1. Pinar Karșiyaka Izmir – 3 victorii, 1 înfrângere; 2. Khimki Moscow Region – 3 victorii, 1 înfrângere; 3. Hapoel Migdal Ierusalim – 3 victorii, 1 înfrângere; 4. CSU Asesoft Ploiești – 2 victorii, 2 înfrângeri; 5. Igokea Aleksandrovac – 1 victorie; 3 înfrângeri; 6. Akademik LukOil – 0 victorii, 4 înfrângeri.