Filipe Teixeira a intrat din nou în atenţia clubului găzarilor şi a sosit deja la hotelul Habakuk

Redactia -

Filipe Teixeira a intrat din nou în atenţia clubului găzarilor şi a sosit deja la hotelul Habakuk

În pline căutări a unui fotbalist având calităţi similare cu ale lui Laurenţiu Marinescu, căpitanul Petrolului urmând a reveni pe teren, posibil, abia la începutul lunii noiembrie 2013, după intervenţia chirurgicală la ligamente, oficialii echipei ploieşteni au readus în discuţie transferul mijlocaşului portughez Filipe Teixeira (foto, la minge, devansându-l pe Sony Mustivar; www.gsp.ro), cel care a jucat turul la Rapid, iar returul – la formaţia Al Shaab, din Emiratele Arabe Unite. Aceasta a fost salvată de la retrogradare de către fostul său antrenor de la formaţia „alb-vişiniilor”, Marius Şumudică. Acum în vârstă de 32 de ani, Teixeira – sosit în România în urmă cu două sezoane, de la Metalurg Doneţk, din Ucraina, la FC Braşov – a fost unul dinte cei mai apreciaţi mijlocaşi de creaţie din primul eşalon autohton, dar şi cunoscut drept veritabil clubber, fiind mult atras de viaţă de noapte din capitala ţării noastre. În turul ediţiei 2012-2013, jucătorul rapidist – în acea vreme – a fost declarat, pe arena Ilie Oană, „omul meciului”, încheiat cu scorul de 0-0, în poarta bucureştenilor debutând atunci Peterson dos Santos Pecanha, devenit petrolist din această vară.

Despre posibila înregimentare a lui Filipe Teixeira a vorbit, pentru www.prosport.ro, antrenorul principal al Petrolului, Cosmin Contra, cel care ar dori, conform propriei declaraţii, ca  lusitanul să fie surpriza sa pentru Supercupă. Rămâne de văzut dacă, în lipsa unor fonduri financiare pentru transferuri, niciun fotbalist nefiind vândut încă din lotul sezonului trecut, SC FC Petrolul va putea suporta un salariu presupus a fi destul de mare, potrivit pretenţiilor pecuniare de până acum ale jucătorului. Teixeira a mai fost în atenţia găzarilor în campionatul precedent, dar s-a renunţat tocmai din cauza salariului solicitat atunci.

UPDATE. Potrivit siteului cotidianului prahovean Telegrama, la întoarcerea din Austria, acolo unde au disputat meciul-test cu Ludogoreţ Razgrad, jucătorii de la Petrolul s-au întâlnit în holul hotelului Habakuk cu Filipe Teixeira, sosit în Slovenia, prin intermediul agentului FIFA român Lucian Marinescu. Astfel încât, transferul portughezului la echipa „lupilor” pare a fi aproape de reuşită. Tot acolo, acelaşi site mai scrie că ar putea sosi şi un atacant de valoare.