Filipeştii de Pădure. Ce investiţii se vor realiza anul acesta

Mihai Ciobanu -

Filipeştii de Pădure. Ce investiţii se vor realiza anul acesta

Primarul Costel Morărescu, alături de viceprimarul Vasile Surugiu şi personalul de specialitate din cadrul Primăriei Filipeştii de Pădure lucrează la proiectul de buget pentru anul 2017. De asemenea, a fost schiţată şi lista investiţiilor care vor fi realizate de către administraţia locală în cursul acestui an. Toate aceste documente, după finalizarea lor, vor fi înaintate Consiliului Local şi supuse analizei şi aprobării.
Costel Morărescu, primarul comunei Filipeştii de Pădure: „Sperăm ca toate aceste etape să fie parcurse cât mai rapid posibil pentru ca şi bugetul comunei noastre să fie aprobat şi să ne putem apuca de treabă. Avem proiecte frumoase, avem lucrări de mare anvergură începute în anii trecuţi şi care trebuie continuate şi finalizate.
În primul rând ne referim la continuarea lucrărilor de extindere a reţelei de canalizare. Este poate cel mai amplu proiect de infrastructură care s-a realizat în localitatea noastră. A durat mult, iar costurile sale au fost pe măsură având în vedere suprafaţa mare a localităţii şi numărul abonaţilor. Dar la final cu toţii vom vedea că a meritat. Având acces la apă şi canalizare oamenii vor beneficia de condiţii de trai la standarde urbane, fără disconfortul creat de existenţa foselor septice. În plus, având reţele noi, putem asfalta străzile având certitudinea că nu vom mai fi nevoiţi să facem săpături pentru eventuale avarii şi alte lucrări.
Un alt domeniu pe care îl vom trata cu prioritate este cel al infrastructurii de drumuri. Vom aloca fondurile necesare pentru asfaltarea mai multor străzi pe care, în anii anteriori, s-au executat lucrări de introducere a canalizării, dar şi pentru modernizarea trotuarelor. Nu vom neglija nici domeniul educaţiei. La acest capitol cel mai important proiect pe care îl avem în vedere este cel de construire a unui nou corp de clădire, modern şi cu săli încăpătoare şi bine dotate, la Liceul Teoretic Filipeştii de Pădure. De asemenea, inteţionăm şi achiziţionarea unei autospeciale de pompieri pentru ca intervenţiile în cazul producerii unor incendii pe raza localităţii să se facă într-un timp cât mai scurt şi astfel să poată fi salvate bunurile cuprinse de flăcări.
Nu ne rezumăm la bugetul local. Cum nevoile comunităţii noastre depăşesc posibilităţile bugetare, ne concentrăm şi pe atragerea de finanţări din fonduri naţionale dar şi europene. În acest scop, am aderat la Grupul de Acţiune Locală „Dealurile Sultanului”, alături de alte administraţii locale din această zonă. Prin intermediul acestui GAL atât administraţiile locale cât şi antreprenorii din zonă au posibilitatea de a accesa fonduri europene pentru finaţarea unor investiţii. Încercăm, de asemenea, să accesăm fonduri şi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. În acest sens, am transmis la Bucureşti o adresă prin care solicităm alocarea sumei de 20 de miliarde de lei vechi, fonduri pe care dorim să le direcţionăm către proiectul de extindere a canalizării şi de mărire a capacităţii staţiei de epurare, cu încă un modul.”