Filipestii de Padure. Construirea unui nou corp de clădire, cea mai bună soluţie pentru Liceul Teoretic din localitate

Redactia -

Filipestii de Padure. Construirea unui nou corp de clădire, cea mai bună soluţie pentru Liceul Teoretic din localitate

Administraţia din Filipestii de Padure intenţionează să investească în îmbunătăţirea condiţiilor de studiu ale elevilor din localitate, prin modernizarea sau reconstruirea Corpului B al Liceului Teoretic Filipeştii de Pădure. Precizam, la acel moment, faptul că autorităţile studiază mai multe variante de lucru, una dintre ele fiind cea de consolidare şi modernizare a actuale clădiri, iar cealaltă constând în demolarea corpului vechi şi construirea unuia nou, modern, la standarde europene.
„Este un proiect foarte important şi ţin foarte mult ca acesta să se realizeze în cel mai scurt timp posibil. Am investit, în anii anteriori, în ceea ce înseamnă infrastructura de reţele edilitare – apă şi canalizare, în modernizarea drumurilor, în infrastructură. Desigur, nu am neglijat nici domeniul educaţiei, susţinând permanent şcolile şi grădiniţele din localitate pentru ca acestea să le ofere liceenilor, elevilor şi preşcolarilor condiţii optime de studiu”, ne-a declarat Costel Morărescu, primarul comunei Filipestii de Padure.
„După părerea mea, cea mai bună soluţie în acest caz este demolarea actualei clădiri şi construirea uneia noi. În prezent, incinta Corpului B al Liceului Teoretic se află într-un stadiu avansat de degradare. Sălile de clasă nu mai oferă condiţii demne de anul 2016, iar şi din punct de vedere urbanistic, clădirea nu arată deloc bine pentru centrul civic al localităţii. Demolând actuala clădire putem construi una nouă, bine compartimentată, cu săli de clasă încăpătoare, mobilier şi dotări de calitate. Această investiţie este mai mult decât necesară, educaţia copiilor din comuna noastră fiind foarte importantă. În acest sens urmează să avem o întâlnire între conducerea Primăriei Filipestii de Padure, Consiliul Local şi Consiliul de Administraţie al Liceului în cadrul căreia vom analiza variantele de lucru şi vom identifica cea mai bună soluţie pentru realizarea acestui proiect”, a mai informat primarul Costel Morărescu.