Filipeştii de Pădure.Parcări, trotuare şi spaţii verzi în zona blocurilor din centru

Mihai Ciobanu -

Filipeştii de Pădure.Parcări, trotuare şi spaţii verzi în zona blocurilor din centru

Primăria Filipeştii de Pădure derulează, în această perioadă, lucrări de reamenajare a spaţiilor dintre blocurile din Centrul Civic al localităţii. Proiectul este unul menit a le oferi tuturor celor care locuiesc la bloc condiţii mai bune, precum şi de a duce la îmbunătăţirea aspectului zonei centrale a comunei Filipeştii de Pădure.
În locul construcţiilor ilegale şi inestetice, al vegetaţiei neîngrijite şi al terenurilor neîngrijite dintre blocuri se amenajează, acum, trotuare, spaţii verzi şi parcări.
„E o decizie foarte bună. Mulţumim primăriei că a luat hotărârea de a amenaja spaţiile dintre blocuri şi cred că toţi locatarii sunt la asentimentul meu. Apăruseră tot felul de construcţii ilegale, garduri puse aiurea şi, practic, era un adevărat haos aici. Acum s-a aerisit iar diferenţa e de la cer la pământ. În plus, s-au creat şi noi spaţii de parcare, suficiente pentru toţi proprietarii de autoturisme din zonă”, ne-a declarat unul din locatarii care urmăreau execuţia lucrărilor.
„Avem în vedere modernizarea Centrului Civic al localităţii. După cum se vede în teren, intervenim peste tot acolo unde am identificat terenuri neamenajate, neîngrijite. Eliberăm aceste terenuri, amenajăm parcări, spaţii verzi şi trotuare, pentru ca toţi cei care locuiesc la bloc să se bucure de condiţii de trai la nivel urban”, ne-a declarat primarul Costel Morărescu, pe care l-am găsit discutând cu oamenii din zona blocurilor şi cu muncitorii care efectuau lucrările.