Filipeștii de Pădure și primarul Ciprian Morărescu, acțiuni de susținere a românilor de peste Prut

Daniel Dimache -

Filipeștii de Pădure și primarul Ciprian Morărescu, acțiuni de susținere a românilor de peste Prut
 
La sfârșitul săptămânii trecute, primarul Ciprian Morărescu a participat la o deplasare în Republica Moldova, alături de Adrian Dupu secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova și Excelența Sa Daniel Ioniță, Ambasadorul României la Chișinău.
Vineri 14 mai, delegația română a participat la Lansarea Revistei TIMPUL.
Ziua următoare, în cadrul întâlnirii cu membri din “Asociația Românilor din Basarabia – Foști Deținuți Politici și Deportați”, din partea Primăriei Filipeștii de Pădure, a fost acordat un ajutor umanitar către foști deținuți politici și deportați, constând în 120 de colete cu produse alimentare persoanelor de cetățenie română din Republica Moldova, cu resurse provenite doar din sponsorizări.  „Vreau să fiți siguri că generația noastră nu va uita niciodată că am fost cândva frați și avem speranță că vom fi frați până la urmă”, a spus primarul Morărescu în cadrul întâlnirii.
Tot sâmbăta ora 17.00 a avut loc întrunirea COAL în care s-au abordat probleme legate de politica de sprijinire a activităţii întreprinderilor mici şi mijlocii şi a mediului de afaceri din Republica Moldova, urmată de inaugurarea unui parc în municipiul Chișinău.
 
”Deși m-am implicat în ajutorarea altor comunități, fiind parte în diferite proiecte, prioritatea mea principală rămâne progresul comunei Filipeștii de Pădure. Doresc maximizarea dezvoltării potențialui socio-economic al comunei noastre.” – a declarat primarul Ciprian Morărescu.