Filtre ale poliţiei rutiere în oraşele de pe Valea Prahovei

Daniel Dimache -

Filtre ale poliţiei rutiere în oraşele de pe Valea Prahovei

Joi, 4 iulie a.c., între orele 06:00-12:00, Serviciul Rutier al IPJ Prahova, a desfăşurat o acţiune pentru disciplinarea conducătorilor auto şi reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere pe raza localităţilor Câmpina, Breaza, Comarnic, Sinaia, Buşteni si Azuga.
La activităţi au participat şi doi reprezentanţi din cadrul R.A.R.
Astfel, au fost controlate 210 autovehicule, au fost efectuate 80 de testari cu aparatul etilotest şi au fost aplicate 176 de sancţiuni contravenţionale.
Pentru încălcarea limitelor legale de viteză au fost aplicate 67 de sancţiuni, pentru nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă 25 de sancţiuni şi 79 au fost aplicate pentru alte abateri. De asemenea, 5 sancţiuni au fost aplicate unor biciclişti şi pietoni.
Poliţiştii au reţinut un permis de conducere, 11 certificate de înmatriculare (9 pentru defecţiuni tehnice şi 2 pentru lipsa ITP) şi 4 seturi de plăcuţe de înmatriculare.

Un bărbat care circula pe o stradă din oraşul Breaza a efectuat o depăşire neregulamentară, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional fiindu-i reţinut totodată şi permisul de conducere.
Un alt conducător auto a fost depistat pe o stradă din Câmpina conducând un autoturism care avea ITP-ul expirat. Acesta a fost sancţionat contravenţional, iar certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numere i-au fost reţinute.
Poliţiştii vor continua desfăşurarea unor astfel de acţiuni, în vederea asigurării unui climat de siguranţă rutieră pe raza judeţului Prahova.