Filtre ale Poliţiei şi Jandarmeriei în Ploieşti, Băicoi, Bușteni, Brazi, Bărcănești și Sângeru

Redactia -

Filtre ale Poliţiei şi Jandarmeriei în Ploieşti, Băicoi, Bușteni, Brazi, Bărcănești și Sângeru

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii prahoveni au continuat să acţioneze în sistem integrat pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

La nivelul judeţului au fost organizate şi executate 7 acţiuni punctuale, fiind instituite 18 filtre. În urma activităților desfășurate, forțele de ordine au legitimat peste 450 de persoane și au controlat 400 de autoturisme.

Astfel, activitățile s-au desfășurat pe drumurile naționale din județ, în municipiul Ploiești ( cartier Bereasca), în orașele Băicoi și Bușteni, dar și în comunele Brazi, Bărcănești și Sângeru.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 200 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 55.000 de lei, fiind reţinute 9 permise de conducere şi retrase 5 certificate de înmatriculare.

Valoarea totala a sancțiunilor este de peste 55.000 de lei.

Totodată, în cadrul activităților au fost verificate și controlate 15 societăți comerciale.

De asemenea, polițiștii rutieri au efectuat 150 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Polițiștii prahoveni continuă activitățile din competență, pentru siguranța comunității.

 

Exemplu:

 

La data de 12 septembrie a.c., în jurul orei 7.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Bușteni în timp ce acționau pe strada Mihai Viteazul, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a arătat valoarea de 0.14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest sens, conducătorul auto din orașul Bușteni a fost sancționat contravențional conform O.U.G.nr.195/2002, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile.

Ulterior, în jurul orei 8.00, bărbatul în cauză a fost depistat conducând autoturismul pe strada Mihail Kogălniceanu din orașul Bușteni.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

 

Foto: arhiva