Filtru de poliţie extins pe raza Floreşti-Filipeşti-Măgureni

Daniel Dimache -

Filtru de poliţie extins pe raza Floreşti-Filipeşti-Măgureni

Astăzi, în intervalul orar 14:30-17:00, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova a fost organizată și desfășurată o acțiune cu efective mărite, pe raza localităților Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Florești și Măgureni, ce a avut drept scop creșterea gradului de siguranță publică și prevenirea criminalității în toate formele ei, precum și verificarea măsurilor legale impuse prin ordonanțele militare. 

Au fost angrenate efective din cadrul Direcțiilor Operative ale Inspectoratului General al Poliției Române, polițiști din cadrul inspectoratului, jandarmi și militari. 

Astfel, 120 de polițiști și 10 jandarmi au legitimat 1312 persoane și au controlat 846 de autovehicule, fiind totodată verificată activitatea economică a 14 agenți comerciali.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale, dintre care 55 au fost pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare și 34 pentru abateri de la prevederile altor acte normative (OUG 195/2002, Legea 12/1990, OG 28/1999).

Valoarea sancțiunilor aplicate depășește 187.000 de lei.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 3.200 de lei (pachete de țigări, produse nealimentare), precum și suma de 3619 lei.

„Pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi vă rugăm să rămâneți acasă și doar în situații excepționale, prevăzute de lege, să părăsiți locuința!” – a transmis IJP Prahova.