Final de sezon regulat pentru Burlacu & Co.: obligatoriu revanșă în dauna „lanternei roșii”!

Dragos Trestioreanu -

Final de sezon regulat pentru Burlacu & Co.: obligatoriu revanșă în dauna „lanternei roșii”!

Astăzi, 18 decembrie 2017, în jurul orei 19.30, se va încheia sezonul regulat pentru echipa de baschet masculin CSM Ploiești, antrenată de Cătălin Burlacu, Ionuț Ivan și Robert Munteanu. Ploieștenii sunt liderii al zi ai ierarhiei Grupei 2 din cadrul Ligii 1. Cum adversara din această seară, de la 18.00, de la sala Olimpia, este una apriori facilă, CSU Brașov (2 victorii și 7 înfrângeri), ultima clasată înaintea ultimei etape, calculele hârtiei îi indică pe „galben-albaștri” drept viitori campioni neoficiali ai primei faze a întrecerilor. Mai ales că își doresc foarte mult să-și ia revanșa în dauna brașovenilor, cei care – contrar tuturor așteptărilor – le-au provocat prima înfrângere din sezonul regulat.

Chiar dacă ieri, după prânz, au avut în față o oponentă realmente de neînvins, CSU 2 Sibiu, venită la Ploiești cu mai mulți jucători autohtoni din lotul echipei mari, combatantă în Liga Națională, și au avut astfel serios de tras, pentru a reduce diferențele de scor, de-alungul meciului, astăzi nu va fi mai la fel.  „Bătrânii” și tinerii localnici trebuie să câștige pentru a-și confirma superioritatea valorică în fața adversarilor. E drept, la ora partidei, Burlacu & Co. sunt deja calificați la faza semifinală, ce va debuta luna viitoare, după o perioadă de transferări. Până în acest moment, CSM Ploiești are 6 victorii și 3 eșecuri, al doilea și al treilea fiind suferite în deplasare și acasă, la „sateliții” U-BT2 Cluj-Napoca și, respectiv, mai sus-amintita CSU 2 Sibiu. Practic, singura înfrângere la o formație cu drept de promovare a fost cea de la… Brașov, cealaltă grupare cu drept de a accede în LN, CSO Voluntari (tot 6 succese și 3 înfrângeri), pierzând cu ploieștenii și în sala Agronomia, din București, și la „Olimpia”.

Dacă duminică, 17 decembrie, în sala de sport din Parcul Tineretului au fost prezenți până în 500 de iubitori ai baschetului, fiind vorba și de o oră, 14.00, cu care aceștia erau poate mai puțin obișnuiți, în seara aceasta este de așteptat ca numărul de suporteri să crească suficient de mult cât să-i poată sărbători așa cum se cuvine – și o și merită – pe baschetbaliștii de la CSM Ploiești. Iar apoi, în faza următoare, să fie trei mii  și cevade fani la „Olimpia”, deoarece se va lupta pentru calificarea în Final Four-ul de promovare!

Foto: www.csmploiesti.ro