Final Four la „Olimpia”, în week-end – pentru un nou trofeu în vitrina campionilor de la CSU Asesoft

Redactia -

Final Four la „Olimpia”, în week-end – pentru un nou trofeu în vitrina campionilor de la CSU Asesoft

În ediția 2013-2014 a Cupei României, la baschet masculin, în afara campionilor en-titre de la CSU Asesoft Ploiești, de data aceasta nu s-au mai calificat în Final Four, cu excepția formației BCM U Pitești, câștigătoare o dată a întrecerilor și, apoi, a primei Supercupe, echipe care să se fi luptat, an de an, pentru trofee, atât CSM Oradea, cât și mai ales Energia Rovinari nefiind adesea în să zicem măcar Top 5 din LNBM sau cum se numea înainte întrecerea cu numărul unu din sportul jucat la panou, în țara noastră. Poate pentru a fi siguri că nu vor exista surprize neplăcute la un turneu final de Cupa României, conducătorii de la CSU Asesoft au luptat tare la licitația de la FRB, pentru a obține găzduirea Final Four-ului în sala Olimpia, din Ploiești, și au reușit să câștige astfel în fața omologilor de la BCM U Pitești și CSM Oradea, Rovinariul nefiind interesat de a o face, din cauza costurilor mari.

Vineri și sâmbătă, pe 11, respectiv 12 aprilie 2014, se vor desfășura semifinalele și cele două finale, mică și mare, din turneul final al Cupei României. În prima zi, de la ora 17.30, vor combate BCM U Pitești și CSM Oradea, iar de la 19.45 – gazdele de la CSU Asesoft cu Energia Rovinari. A doua zi, finala mică, dintre învinse, va debuta la 16.30, iar jocul care se va desfășura cu trofeul pe masă – de la 18.45, urmând a debuta astfel cu un sfert de ceas înaintea meciului de pe… arena Ilie Oană, dintre Petrolul și Gaz Metan Mediaș, din Liga I. O opțiune dificilă pentru cei care sunt pasionați si de fotbal, nu numai de baschet. Altfel, pentru prima oară, intrarea spectatorilor la „Olimpia” se va face pe bază de bilete, acestea costând 15 și 20 lei, numai copiii în vârsta de până la 14 ani și pensionarii  având reducere la jumătate din prețul unui bilet. Amatorii de a fi prezenți la Final Four își pot procura tichetele online sau la magazinele agreate de Eventim ori de la casele special amenajate în spatele peluzei I, a galeriei, de la stadionul Ilie Oană. De notat că toate partidele din turneul final al Cupei României vor fi preluate în direct pe „DigiSport 2”.

În altă ordine de idei, în apropiatul play-off din LNBM, Asesoftul va avea parte mai întâi de un… deja-vu, urmând a se confrunta, în calitate de lideră a ierarhiei sezonului regulat, cu ocupanta locului 8, Energia Rovinari, adică adversara de peste două zile din semifinala Cupei României. Joi, 10 aprilie, de la ora 14.00, organizatorii vor susține, la agenția unui dintre sponsori, Superbet (nr. 2), o conferință de presă de prezentare a Final Four-ului ai cărui mari favoriți sunt, fără îndoială, nu numai pentru statutul de gazdă, Vladimir Tica (în echipament alb, contra Energiei Rovinari, în LNBM; Foto: Mirela OPREA) și coechipierii săi, cei care au dovedit că sunt superiori în campionat tuturor celorlalte formații, marea supriză fiind ratarea calificării în play-off a trupei de la CS Gaz Metan Mediaș, traseul lung în EuroChallenge Cup aducându-le cu sine ardelenilor o astfel de… non-performanță internă! În play-off, se va juca numai pe sistemul „cel mai bun din 5 meciuri”, datele de desfășurare fiind 25 și 26 aprilie, pe terenul formațiilor mai bine clasate în sezonul regulat, apoi 2 și 3 mai – pe cele ale adversarelor acestora, ziua de 7 mai fiind alocată eventualelor jocuri decisive, ce ar fi găzduite de sălile primelor patru echipe din ierarhia fazei anterioare din LNBM. La ultima sa apariție oficială la „Olimpia”, CSU Asesoft a dispus clar de SCM U Craiova cu scorul de 90-76, ploieștenii nepierzând niciun meci de pe teren propriu în această ediție, bifând astfel 13 succese consecutive. Siteul www.csuasesoft.ro notează că, la Final Four, și-a anunțat prezența premierul Victor Ponta, fostul mare tenisemn și actual mare om de afaceri Ion Țiriac, ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, și ex-președinta FRB, Carmen Tocală, actual secretar de stat în MTS.