Final trist de an la CSU Asesoft

Redactia -

Final trist de an la CSU Asesoft

CSU Asesoft Ploieşti nu a putut să întrerupă nici măcar în ultima etapă a turului sezonului regulat declinul de după cele nouă succese consecutive din campionatul Diviziei A de bashet masculin. Astfel, dacă primele două insuccese din întreceri au părut doar accidente, seria lungă de partide fără înfrângere amplificând această impresie, cele patru eşecuri din finalul primei părţi au adus cu sine o certitudine: la Asesoft chiar sunt probleme. Ba chiar, unelle mari. La Bucureşti, în „Arena de Baschet”, baschetbaliştii lui Vladimir Arnautovic nu au reuşit să treacă de CSM, o echipă pregătită de tânărul antrenor Hristu Şapera, fost component al Rapidului. Bucureştenii aveau acelaşi număr de puncte, 23, fiind clasaţi pe poziţia a şaptea garţie unui coşaveraj superior oaspeţilor lor. Meciul s-a încheiat cu un succes la limită al gazdelor, scor: 79-78 (14-18; 27-22, 17-18, 21-20), adversarii lor pierzând de patru ori, astfel, în meciuri în care învingătorii nu au marcat niciodată peste 79 de puncte, iar învinşii au  terminat, mereu, la mică distanţă.

Totuşi, ar fi de semnalat o eroare gravă de arbitraj, în ultima secundă a confruntării, cea a ieşeanului Adrian Habor, care a trecut cu vederea un fault grosolan al conducătorului de joc al gazdelor, sârbul Goran Martinic, cel care i-a provocat o accidentare urâtă omologului şi, totodată, compatriotului său din lotul Asesoftului, Aleksandar Vlahovic. Penalizând infracţiunea, oaspeţii ar fi avut de executat două aruncări libere, putând astfel fie să câştige, fie să egaleze scorul şi să trimită partida în prelungiri. Nu s-a întâmplat aşa, iar fără Cătălin Burlacu (suspendat), Michael Jones şi Andrei Căpuşan (ambii, accidentaţi) era clar că nu se putea obţine mai mult decât atât. Sugestivă în acest sens a fost perioada de timp în care tânărul pivot Vlad Negoiţescu l-a substituit, fără niciun rezultat, pe bosniacul Drasko Albijanic, care acumulase deja patru greşeli personale. Neavând ce face, Dado Arnautovic a riscat din nou cu Albijanic, care, până la urmă, a fost eliminat pentru al cincilea fault.

În urma celei de-a patra înfrângeri consecutive, CSU Asesoft a încheiat turul pe locul al 8-lea, cel mai slab după foarte mulţi ani, cu 23 de puncte (din 9 victorii şi 6 eşecuri), cu unul mai puţin decât învingătoarea sa de la Sibiu, CSU Atlassib (poziţia a VII-a) şi cu unul mai mult decât echipa de pe locul 9, CS Energia Rovinari. Pentru partea a doua a sezonului regulat se vor face unele modificări în lot, mai ales că e în pericol şi calificarea în Final Four-ul Cupei României, în prima manşă de dinaintea acestuia, Asesoftul urmând să fie văduvită iar de serviciile căpitanului Cătălin Burlacu, tot din cauza unei suspendări.

Arnautovic a mizat în capitala ţării pe următorii jucători: Aleksandar Vlahovic (22 de puncte; 3×3), Szijarto Levente (5; 1×3), Drasko Albijanic (12, plus 12 recuperări, deci „double-double”), Anton Kazarnovski (foto, www.totalbaschet.ro – 21; 1×3), Rade Dzambic (18; 3×3)/Vlad Negoiţescu, Vlad Dogaru, Matei Nuna. La rândul său, Şapera a apelat la următorii baschetbalişti: Goran Martinic (23, 3×3), Garry Gallymore (11, 2×3), Virgil Căruţaşu (6), Bryson Mc’Kenzie (11), Marko Ljubojevic (7, 1×3)/Claudiu Fometescu (16, 3×3), Duncan Milne, Andrei Vizitiu (2), Bogdan Stăncuţ (3, 1×3), Aurelian Gabriel Urucatu.