Finala Cupei Mondiale din Rusia se joacă… azi! Penultimul act dintre Franța și Belgia, un meci de vis

Dragos Trestioreanu -

Finala Cupei Mondiale din Rusia se joacă… azi! Penultimul act dintre Franța și Belgia, un meci de vis

Turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Rusia se apropie de sfârșit. Mai sunt semifinalele, astăzi, 10 iulie 2018, și mâine, apoi – finala mică, sâmbătă, și cea mare, a doua zi.

Transformat într-un… Campionat European, după ce Brazilia, ultima selecționată din afara Bătrânului Continent care mai era în competiție, a fost eliminată de Belgia, Mondialul din Rusia a devenit mai puțin atractiv, parcă, decât era altădată. Poate și că mari vedete, precum Cristiano Ronaldo, Lionel Messi sau Neymar jr., dar nu numai, au trebuit să părăsească mai repede țara gazdă să fi fost explicația. Nu mai vorbim de campioana mondială en-titre, Germania, care nici nu a trecut de grupe! În acest context, semifinala care va debuta la 21.00 (ora României), în direct pe TVR1 și TVR HD, dintre Franța și Belgia arată ca o… finală, fiind cu mult mai interesantă decât cea de mâine, dintre Anglia și Croația, chiar dacă și aceste prime reprezentative au dovedit o formă bună. Cu un bonus pentru trupa lui Zlatko Dalic, cu Luka Modric, Danijel Subașic, Mario Mandzukic & Co. dispuși mereu să facă mari sacrificii pe gazon, pentru a da lovitura.

La această oră, cele două combatante se încălzesc pe terenul arenei din Sankt Petersburg, oraș în care a antrenat „pe fugă”, la Zenit, și compatriotul nostru Mircea Lucescu. Despre selecționerul „cocoșilor”, Didier Deschamps, fost campion mondial ca fotbalist, se spune că și-ar juca postul în seara aceasta, un eșec fiind urmat, se speculează, cu debarcarea lui și aducerea în loc a lui Zinedine Zidane, despărțit brusc și fără explicații de Real Madrid, în vara asta. În schimb, omologul de pe banca tehnică a belgienilor, ibericul Roberto Martinez – ratat din acest motiv de către Spania în ceea ce privește substituirea demisionarului Fernando Hierro – nu pare a fi sub vreo nare presiune, „diavolii” fiind pentru prima oară în istoria lor atât de sus la un turneu final de Cupă Mondială.

Dacă francezii nu vor avea probleme de efectiv, Deschamps putând alcătui cel mai bun „11”, adversarii ar putea acuza absența suspendatului Thomas Meunier, un fost… poștaș ajuns după patru ani mare fotbalist, fiind coechipier cu Eden Hazard, la echipa națională a țării sale, și cu mai sus-amintitul Neymar Jr. – la campioana… Franței, Paris St.Germain. Din acest motiv, Martinez avea unele bătăi de cap în privința înlocuitorului lui Meunier, cel care, până acum „ara” banda dreaptă.

Pe teren vor fi, de o parte și de alta, două staruri, care candidează deja la câștigarea „Balonului de Aur”, trofeu ce se decernează celui mai bun fotbalist din lume dintr-un an calendaristic: francezul Kylian Mbappe (tot de la PSG), respectiv Eden Hazard (Chelsea). Deși cel mai mare dintre cei trei frați fotbaliști Hazard, Eden, coechipier acum, la națională, cu mijlociul, Thorgard, crede că tot între Ronaldo și Messi se va alege cel care va câștiga iar „Balonul de Aur”!

Semifinala dintre Franța și Belgia va fi condusă de o brigadă din Uruguay, condusă la centru de Andres Cunha, supervizat (și de) VAR, sistem ce-a îndreptat destule erori de la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia 2018!

Publicitate

Foto: www.gsp.ro, www.prosport.ro și www.10pariuri.ro