Finala Cupei Tymbark Junior la Fotbal, la Ploieşti, pe stadionul „Ilie Oană”

Redactia -

Finala Cupei Tymbark Junior la Fotbal, la Ploieşti, pe stadionul „Ilie Oană”

În data de 28 mai, stadionul Ilie Oană” din Ploiești va găzdui semifinalele și finala uneia dintre cele mai spectaculoase competiții de fotbal pentru elevi – Cupa Tymbark Junior. Adresată elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani și desfășurată în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, întrecerea a avut loc la nivel nivel național și a beneficiat de participarea a peste 6.000 de copii din întreaga țară. În data de 15 mai s-a încheiat etapa zonală, după două luni în care elevii au jucat fotbal cu multă pasiune și dorință de câștig, dovadă fiind cele 1.400 de goluri înscrise și cele peste 300 de meciuri. Cei mai buni dintre micii fotbaliști de la școlile din țară urmează -să intre în etapa  finală a competiţiei în data de 28 mai pentru a câștiga Cupa Tymbark Junior. Pe lângă produse Tymbark, câștigătorii vor primi ca premiu bilete la partida România-Polonia din data de 11 noiembrie, meci ce se va juca în preliminariile  Campionatului Mondial de Fotbal din 2018. Biletele sunt oferite de către Federația Română de Fotbal (FRF). La eveniment va participa susținătorul și ambasadorul competiției, fostul mare portar, Helmut Duckadam.

cupa tymbark fotbal ploiestiBucurești, 25 mai 2016 – Odată cu încheierea etapei zonale a Cupei Tymbark Junior, micii fotbaliști așteaptă cu emoție ziua de 28 mai, când se vor întrece pentru câștigarea celui mai înalt loc pe podiumul competiției. Stadionul “Ilie Oană” din Ploiești va fi gazda emoțiilor și a dorinței de a arăta că au stofă de campioni a celor mai talentați și mai ambițioși elevi din țară. Aceștia participă la competiție prin intermediul unității de învățământ în care învață.

Și Tymbark Maspex România așteaptă cu emoție ziua de 28 mai când se vor alege cei mai buni dintre micii fotbaliști. Au fost două luni intense, în care s-a jucat fotbal cu multă pasiune și în care am descoperit că sunt mulți copii foarte talentați. De asemenea, profesorii au fost foarte implicați în competiție, au organizat și coordonat foarte bine echipele, fapt pentru care le mulțumim. Ne dorim să avem și anul viitor aceeași colaborare bună și, de ce nu, mai mulți elevi înscriși”, a declarat Ioana Vișean, Director de comunicare Tymbark Maspex România.

Cupa Tymbark Junior se desfășoară cu două componente, reprezentate de echipele de băieți și de echipele de fete și este structurată pe grupe de vârstă, după cum urmează: U8, U10 și U12. Una dintre surprizele campionatului a fost numărul mare de echipe de fete și, mai ales, hotărârea și pasiunea pe care acestea le-au demonstrat pe stadion. În cadrul etapei zonale, fete de la școli din Arad, Cluj și București au avut rezultate foarte bune.

Pentru mine, fetele au fost o mare și plăcută surpriză! Am constatat cu plăcere că sunt foarte ambițioase și că joacă fotbal foarte bine. Poate sunt puțin mai emotive decât băieții, dar e normal, ele sunt mai delicate. Tocmai de aceea au toată susținerea mea pe care o arăt, de altfel, tuturor micilor fotbaliști participanți la Cupa Tymbark Junior. Această Cupă este o inițiativă foarte bună a companiei Tymbark Maspex România, căreia m-am alăturat din convingerea că aceasta este o șansă extraordinară oferită elevilor pentru a-și realiza visul de a deveni campioni la fotbal” a declarat Helmut Duckadam, cunoscutul portar, supranumit și „Eroul de la Sevilla” după ce a apărat 4 lovituri consecutive de la 11 metri în finala Cupei Campionilor din anul 1986.

Meciurile din ziua finalei se vor juca începând cu ora 10.00 și se vor încheia cu festivitatea de premiere, la ora 18.30. Programarea semifinalelor si finalelor (fete și băieți) este după cum urmează:

16.30

– Finala mica U10 fete si U10 baieti

17.00

– Finala mica U12 fete si U12 baieti

17.30

– Finala mare U10 fete si U10 baieti

18.00

– Finala mare U12 fete si U12 baieti

—————————————————–

Campionatul de fotbal Cupa Tymbark are o experienţă de 17 ani, fiind organizat în Polonia de către Asociaţia de Fotbal Polonez. Din 2007, sponsorul principal al tuneului este

Tymbark, parte a Grupului Maspex Wadowice alături de compania Tymbark Maspex România. Turneul se desfăşoară în Polonia sub denumirea „Cupa Tymbark. Din curtea şcolii pe stadion!” şi este, practic, cel mai mare campionat de fotbal pentru copii din Europa, cu peste 1,5 milioane de copii participanţi din toată țara, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. La cea mai recentă ediţie a turneului, finalizată în mai 2016, au participat peste 320.000 de elevi din clasele primare (fete şi băieţi) din toată Polonia.