Firma de impresariat Fusion Group Agency a lui Bogdan Apostu și Decebal Gheară a egalat, în prezent, numărul de jucători ai Petrolului pe care îi reprezintă, raportat la aceia din perioada președinției lui Cristi Vlad. Doi dintre cei de-acum sunt însă numai împrumutați la clubul găzarilor!

Dragos Trestioreanu -

Firma de impresariat Fusion Group Agency a lui Bogdan Apostu și Decebal Gheară a egalat, în prezent, numărul de jucători ai Petrolului pe care îi reprezintă, raportat la aceia din perioada președinției lui Cristi Vlad. Doi dintre cei de-acum sunt însă numai împrumutați la clubul găzarilor!

Fusion Group Agency, firma de impresariat fondată de către doi foști fotbaliști hunedoreni care au jucat atât în Divizia A (Liga 1), cât și în străinătate, Bogdan Apostu și Decebal Gheară, reprezintă în prezent nu mai puțin de trei echipieri ai Petrolului. Asta poate și deoarece primul a îmbrăcat, pentru o perioadă de timp, echipamentul galben-albastru, în ediția de campionat 2011-2012. Perioadă de timp pe care nu o uită, chiar dacă nu a fost una încununată cu succese, ci dimpotrivă!

Odată cu promovarea noului Petrolul, reînființat în vara lui 2016, în L2, la finele sezonului 2017-2018 al Ligii a III-a, s-a dat startul relațiilor de colaborare apropiate între doi ex-jucători care ar fi putut ajunge coechipieri în toamna lui 2011, dacă atunci nu se opunea… cineva de la SC FC Petrolul! Mai precis, legăturile s-au înfiripat între primul președinte executiv al actualului Petrolul, Cristian Vlad, și agentul FIFA ardelean Bogdan Apostu, plus colaboratorul său apropiat Decebal Gheară, ex-echipier și al grecilor de la Panachaiki FC.

Primul adus la FC Petrolul a fost un internațional de juniori „U 19” de la acea vreme, cu 5 meciuri internaționale și un gol marcat bifate, timișoreanul Andrei Rus. Mai precis, un fundaș dreapta de perspectivă, dar pe care conducerea „lupilor” l-a tot „plimbat” de colo-colo, a se citi împrumutat. De pe 4 septembrie 2018 și până la finele acestui campionat al Ligii a II-a, pe 30 iunie 2021, Rus a fost și mai este, practic, al… altora, după ce fusese legitimat încă din 1 iulie 2018 de către FC Petrolul! Trimis din Est spre Vest și revenind în Est, sau cam așa, neavând pretenția unei specificări geografice stricte, pesemne că Rus o fi și… uitat și pe unde s-a născut! Acum, când are vârsta de numai 20 de ani, poate că încă visează să i se mai acorde atenție și din partea clubului care îl are sub contract, pe termen mai lung. Paradoxal, el a ajuns să joace chiar și împotriva echipei de care aparține în fapt, dar care îl tot detașează! În prezent, combate pentru Dunărea Călărași, după ce a trecut pe la CS Afumați, SCM Gloria Buzău, CSM Reșița și UTA Arad. Repet, niciodată nu a îmbrăcat, oficial, echipamentul tradițional al Petrolului! Ingrată soartă să se prezinte la Ploiești numai când se termina pauza de vară sau cea de iarnă și reîncepeau antrenamentele!

Al doilea tânăr fotbalist găzar legat contractual de firma Fusion Group Agency este un ploieștean, Mihai Velisar. După ce-a fost titular cvasi-inamovibil în Liga a IV-a și a III-a, dar a debutat cu brio și în L2, la jumătatea primului campionat al noului Petrolul în eșalonul secund s-a luat decizia, bizară, a fi împrumutat și el. Mai întâi, la o divizionară C, Gloria Buzău, acolo unde a impresionat, existând chiar intenția de a fi achiziționat definitiv, după promovarea în L2. Nu a mai fost să fie, fiindcă înlocuitorul lui Cristi Vlad pe postul de președinte executiv, gălățeanul Marius Stan – care a motivat că ar fost derutat de lipsa de interes a oficialilor localnici pentru Velisar -, l-a cedat pe Veli la Gaz Metan Mediaș. În L1, dar numai pentru modica sumă de 15.000 de euro! Mare petrolist, un tatuaj secret fiind una dintre confirmări, Mihai Velisar (22 de ani, acum), ajuns între timp și la echipele naționale de tineret „U21” ale României, visează la momentul când va îmbrăca din nou un echipament în… galben și albastru,. Chiar și în Liga a II-a! Dar, cine știe, cine știe! Al treilea jucător legat de FGA era desigur, până la plecarea la Concordia, nimeni altul decât Sergiu Arnăutu.

Ei bine, începând din această iarnă, Apostu și Gheară au egalat recordul personal, având din nou trei fotbaliști sub contract de reprezentare la Petrolul! În ordinea cronologică a semnării contractelor lor actuale: Sergiu Arnăutu, Viorel Lică și Romario Moise. Cu precizarea totuși că primul și al treilea au statut de jucători împrumutați până la sfârșitul campionatului, de la Concordia Chiajna (Liga 2), respectiv Astra Giurgiu (Liga 1). Singurul adus definitiv este Lică (25 de ani), de la SSC Farul Constanța, cel care a semnat un angajament întins pe un an și jumătate. Dar, se aude că ar fi posibil ca acest număr de trei să… crească până la apropiatul deadline din mercato de iarnă de la liga secundă!

Foto: www.fcpetrolul.ro, www.liga2.prosport.ro și www.gsp.ro