Fiul masorului de la CFR Cluj a semnat cu Astra

Redactia -

Fiul masorului de la CFR Cluj a semnat cu Astra

În prezenţa impresarei sale, Ana Maria Prodan Reghecamf, fostul jucător al Universităţii Cluj, Gloriei Bistriţa şi al echipei azere Hazar Lankaran, Andrei Mureşan (foto, in dreapta, în duel cu Cătălin Dedu, de la FC Braşov; www.mediafax.ro), a semnat, sâmbătă, 9 iunie 2012, un contract, întins pe o perioadă de trei ani, cu FC Astra Ploieşti. De faţă a fost şi Dinu Gheorghe, preşedintele executiv al „dracilor”, începând cu jumătatea returului campionatului trecut, cel care se ocupă intens, în prezent, de completarea lotului, ulterior renunţării la mai mulţi fotbalişti, de către clubul din „9 Mai”.

Andrei este fiul masorului de la CFR Cluj, Iosif Mureşan, şi a impresionat atât pe perioada cât a fost închizătorul titular al Bistriţei, cât şi la Hazar, acolo unde l-a avut drept antrenor principal pe Mircea Rednic, trecut vara aceasta, de la Astra, la Petrolul. De altfel, la un moment dat, se zvonise chiar că el s-ar afla pe lista „Puriului”, însă până la urmă a ales echipa rivală din Ploieşti. Mureşan a mai făcut parte, la un moment dat, şi din lotul Rapidului, dar nu a apucat să bifeze niciun meci pentru trupa „alb-vişiniilor”. Se spune că noul tehnician al „feroviarilor” – deşi încă neanunţat oficial de către George Copos -, Ioan Ovidiu Sabău, şi l-a dorit foarte mult în Giuleşti pe fostul său elev de la „U” şi Gloria Bistriţa. Înalt de 1,90 metri şi urmând a împlini 27 de ani pe 1 august 2012, Andrei Mureşan este un fotbalist puternic, dar şi destul de tehnic, fiind aproape mereu ţinta unui transfer la echipele mari ale Ligii I, însă – odată cu plecarea lui în prima divizie din Azerbaidjan – a ieşit din atenţia acestora.

Până acum, fotbalistul a adunat 136 de prezenţe în cel dintâi eşalon fotbalistic din România, cele mai multe la „U” Cluj”, şi a înscris 12 goluri, dintre care 7 – pentru formaţia „şepcilor roşii”. În sezonul 2009-2010, el a fost împrumutat, de Gloria, la actuala echipă a lui Dan Petrescu, Kuban Krasnodar, pentru care a evoluat de 10 ori, fără însă a reuşi să marcheze, fapt pentru care nici nu a mai fost reţinut în lot, odată cu soirea în Rusia a „Bursucului”. La Hazar a punctat o singură dată, în 41 de apariţii. Andrei s-a născut la Turda, o urbe din care s-au lansat destule talente, mai toate pe filiera Universităţii Cluj. Al doilea său prenume este cel pe care îl poartă şi tatăl lui – Iosif. La Astra, ardeleanul va beneficia de un salariu anual de 144.000 de euro.