„Five o’clock” cu… retrogradare și pentru handbaliștii de la CSM Ploiești!

Dragos Trestioreanu -

Sâmbătă, 21 mai 2016, la aceeași oră, 17.00, cu meciul de maximă importanță disputat de Petrolul la FC Voluntari, la Baia Mare a debutat și cel, nu mai puțin cu miză, al echipei de handbal masculin CSM Ploiești, cu Minaur. Dacă fotbaliștilor le trebuia neapărat o victorie pe arena Anghel Iordănescu, concitadinii practicanți ai sportului cu mingea mică aveau nevoie doar de un singur punct câștigat pe terenul fostei campioane, aflate acum într-un mare impas financiar. Nici Răzvan Szopka & Co. nu au reușit să-și atingă obiectivul de a juca barajul de supraviețuire în Liga Națională, tot așa cum nici „lupii” nu au putut s-o facă. Astfel, Ploieștiul rămâne, în aceeași zi și la aceeași oră aproape, fără două dintre reprezentantele sale din primul eșalon competițional.

CSM Ploiești a pierdut confruntarea cu Minaur cu scorul de 32-26 (12-8), iar cum CSM Focșani a dat lovitura, neașteptat, pe terenul liderului ierarhiei play-out-ului – câștigând în dauna Energiei Târgu Jiu – va merge la baraj. Iar ploieștenii, împreună cu Danubius Galați, se duc direct în Divizia A, adică eșalonul secund. Iar asta la doar un an după ce-au promovat în Liga Națională.

Pe cale de consecință, handbalistele de la CSM rămân singure în LN și vor fi urmate, mai mult ca sigur, la același nivel al întrecerilor, de echipa de baschet masculin a clubului lor, cea care va găzdui, la sala Olimpia, Final Four-ul de promovare pe cea dintâi scenă. Între timp, potrivit www.digisport.ro, echipa lui Neven Hrupec și Daniel Gheorghe s-a întărit cu trei jucătoare de la semifinalista Final Four-ului Cupei României, HC Dunărea Brăila: Aneta Pârvuț-Udriștoiu (27 de ani; inter), Oana Apetrei (31 de ani; pivot) și Carmen Gheorghe (31 de ani; extremă). Dar, se spune, achizițiile vor continua. S-a renunțat la Alla Șeiko și la Adriana Vasilescu, plus la tinerele handbaliste aflate sub formă de împrumut la CSM.

Foto: www.csmploiesti.ro