Un fost fotbalist al Petrolului de la ultima promovare în Liga 1 a fost arestat la domiciliu! Florentin Dumitru, acuzat că ar fi dat mită!

Dragos Trestioreanu -

Un fost fotbalist al Petrolului de la ultima promovare în Liga 1 a fost arestat la domiciliu! Florentin Dumitru, acuzat că ar fi dat mită!

În sezonul 2010-2011, fostul fundaș dreapta și mijlocaș al Astrei transferat și cunoscând consacrarea la Steaua/FCSB, Florentin Dumitru (foto sus, echipament galben-albastru, duelându-se cu Seto Takayuki, ex-Astra, în prezent la Petrolul, și joc în „roș-albastru”), alias „Micul Beckham” sau „Piticul”, a făcut parte din lotul falimentatei SC FC Petrolul Ploiești, echipă care a promovat în 2011, în primul eșalon. El și-a pus ghetele în cui la finele următoarei ediții de campionat tot la clubul găzarilor. Înzestrat cu mult talent și tehnicitate, a fost un excelent executant de faze fixe. El fusese adus în „9 Mai”, la Astra, contra a câteva… canistre de benzină de la rafinărie, așa cum a recunoscut, peste ani, fostul lui antrenor principal de-atunci, actualul brașovean Gabi Stan, zis „Gabello”. După ce s-a lăsat de fotbal, Florentin s-a apucat de afaceri, firma lui de construcții și amenajări mergând bine, începând cu 2013-2014. La un moment dat, a ajuns – potrivit www.digisport.ro – șeful Companiei Municipale Sport Pentru Toți, din cadrul Primăriei Capitalei, iar apoi, a lucrat în cadrul CSA Steaua, club de care avea să se despartă în 2019, un an trist pentru el.

Postul de televiziune Romania TV a lansat informația potrivit căreia fostul internațional este arestat la domiciliu, după ce ar fi încercat să dea mită pentru crearea unor condiții favorabile lui, ca urmare a unui accident grav pe care l-ar fi provocat în 2019! Același post nu a venit însă cu lămururi suplimentare, în ceea ce privește modul de producere a accidentului și urmările acestuia. Potrivit www.avocatoo.ro, site preluat de către cel al cotidianului online ProSport, arestul la domiciliu „este o măsură preventivă privativă de libertate, care constă în obligația impusă inculpatului, pe o perioadă determinată, de a nu părăsi imobilul unde locuiește, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza, și de a se supune unor restricții stabilite de acesta, în scopul unei bune desfășurări a procesului penal”. Florentin Dumitru, fost fotbalist important în România, este acum în vârstă de 44 de ani, având 35 atunci când a spus adio activității competiționale.

Foto: www.gsp.ro

Publicitate