Focar coronavirus la Spitalul Băicoi: medic, asistente, infirmiere şi pacienţi depistaţi pozitiv

Daniel Dimache -

Focar coronavirus la Spitalul Băicoi: medic, asistente, infirmiere şi pacienţi depistaţi pozitiv

Prefectura Prahova a comunicat astăzi detalii privind situaţia de la Spitalul orăşenesc Băicoi, unde a apărut un focar de coronavirus:

„Potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în ultimele zile, a fost identificat un nou  focar de infectare cu SARS-CoV2, la unul dintre spitalele orășenești de pe raza judetului, unde, până în prezent, au fost confirmate 9 persoane.

În data de 07.07.2020 a fost depistat primul caz pozitiv (medic) pe Secția Medicină Internă. Au fost identificați contacții direcți, de la care s-au recoltat probe în zilele de 08 și 09 iulie. În 11.07 au fost recoltate probe de la restul personalului secției și de la pacienții internați (12). În data de 14.07 au venit rezultatele pozitive pentru 4 asistente medicale, 2 infirmiere și 2 pacienți.

Măsuri luate: externarea pacienților (cu recomandare de izolare și semnatură că au luat la cunostință despre acest aspect), izolarea la domiciliu a personalului Secției Medicină Internă, dezinfecția sectiei.”