Focar Covid la Spitalul de Psihiatrie Voila – 13 angajaţi infectaţi

Daniel Dimache -

Focar Covid la Spitalul de Psihiatrie Voila – 13 angajaţi infectaţi

Până la aceast ădată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 1694 de persoane. Dintre acestea, 220 au fost declarate vindecate și externate, iar 73 au decedat. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a două personae de sex feminin, cu vârsta de 75, respective 81 de ani. Ambele prezentau comorbidități.

Totodată, conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, au mai fost depistate focare la o societate comercială și într-una dintre secțiile Spitalului de Psihiatrie Voila, de pe raza județului. În cazul agentului economic, unde au fost testate pozitiv nouă persoane, au fost dispuse următoarele măsuri: reducerea activității la 10% pentru finalizarea proiectelor începute, dezinfecția spațiilor și asigurarea continuității lucrului doar cu personalul care nu a avut contact cu cazurile pozitive. La unitatea medical unde au fost descoperite 13 persoane infectate cu noul coronavirus (din rândul angajaților), DSP Prahova a demarat ancheta epidemiologică și au fost dispuse ca măsuri suplimentare: izolarea persoanelor pozitive și a contacţilor, redirecționarea personalului de pe alte secții.

 

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați-22 pacienți, dintre care 11 sunt ventilați.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 635 persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu. Au fost legitimate alte 469 de persoane, 305 auto au fost oprite în traffic în vederea controalelor specific contextului și 62 de societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 171 de sancțiuni (106 în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, iar 65 pentru pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienţei comunităților prevăzute în Legea 55/2020).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 32700 lei.

De asemenea, a fost deschis și un dosar de cercetare penală în cadrul căreia este anchetată o persoană pentru încălcarea prevederilor articolului 352 CP privind zădărnicirea combaterii bolilor.

 

Documentele oficiale emise la nivel național în contextual pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea ”Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în material prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

Instituția Prefectului – Județul Prahova

28 iulie 2020