Focar Covid la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti

Daniel Dimache -

Focar Covid la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 920 persoane (azi 40 noi cazuri). Dintre acestea 46 au decedat, iar 174 au fost declarate vindicate și externate.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 20 pacienți (12 sunt intubați). Au mai fost transferați încă doi pacienți în stare critică de la Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni” și Spitalul Universitar de Urgență București.

În ultimele 48 de ore au fost transferați, pe secțiile ATI din județ, 5 pacienți (patru de la spitale din București și unul de la Târgoviște).

În ultimele 24 de ore, conform DSP, au fost înregistrate încă 2 decese:

– 45) persoană de sex feminin, 66 ani, internată în data de 13.07, decedată în 14.07. Comorbidități: HTA,insuficiențăcardiacă, diabetzaharat tip II, obezitate, insuficiență renală;

– 46) persoană de sex masculin, 60 ani, internat în 09.07, decedat în15.07. Comorbidități: obezitate morbidă, tulburare de ritm cardiac, insuficiență cardiacă, diabet zaharat tip II.

 

Potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, a fost identificat un noufocar de infectare cuSARS-CoV2, într-una din secțiile Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde, până în prezent, au fost confirmate 6 persoane dintre cele 49 testate. În vederea prevenirii răspândirii infectării au fost adoptate următoarele măsuri: testarea întregului personal și a pacienților secției, dezinfecția spațiilor, izolarea contacților direcți.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 265 de personae dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 180 de persoane au fost legitimate, iar 88 autovehicule au fost verificate în traffic pentru efectuarea controalelor specific acestui context. Au mai fost verificate și 45 de societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 39 de sancțiuni:

– în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările și completările ulterioare, în contextul COVID-19, au fost aplicate 15 de sancțiuni;

– conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost aplicate 24 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 6400 lei.

 

Documentele oficiale emise la nivel național în contextual pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea ”Hotărâri și legislație”. Amintim că o altăpagină web, ce cuprinde informații de interes în material prevenirii răspândirii noului coronavirus, estewww.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.