Focuri de armă şi hoţi prinşi în magazinul pe care l-au spart la Aluniş

Redactia -

Focuri de armă şi hoţi prinşi în magazinul pe care l-au spart la Aluniş

La data de 23.09.2015, în jurul orei 1, o patrulă din cadrul Postului Comunal de Poliţie Aluniş, în timp ce executa serviciul pe raza comunei, a observat staţionând un autoturism în apropierea unui magazin. Având în vedere faptul că, în ultima perioadă, în zonă au fost înregistrate mai multe infracţiuni de furt, s-a considerat suspectă prezenţa autoturismului în zonă şi s-a trecut la verificarea acestuia.

Astfel, s-a constatat că bărbatul aflat la volan purta mănuşi din plastic, iar în interiorul vehiculului erau mai multe alimentate, cu privire la care exista suspiciunea că pot proveni dintr-un furt, precum şi o rangă metalică. Întrucât bărbatul a refuzat să se legitimeze, încercând să fugă, s-a folosit armamentul din dotare, după ce în prealabil s-a executat somaţia verbală.

Bărbatul rănit a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde în urma examinării clinice, s-a stabilit că viaţa nu i-a fost pusă în pericol. Ulterior, acesta a fost identificat ca fiind un sătean de 38 de ani, din Gura Vitioarei, iar cu ocazia cercetării preliminare a locului faptei, în incinta magazinului au mai fost depistate alte două persoane – o femeie de 48 de ani şi fiul ei, de 18 ani, bănuite că ar fi participat activ la comiterea infracţiunii de furt calificat.

În continuare, faţă de cei trei se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.