Forța Dreptei propune majorarea deducerii personale pentru copii la 1.000 lei/lună

Redactia -

Forța Dreptei propune majorarea deducerii personale pentru copii la 1.000 lei/lună

Forța Dreptei propune majorarea deducerii personale suplimentare pentru copii la 1000 lei/lună și extinderea acesteia către persoanele cu venituri din activități independente și drepturi de proprietate intelectuală.

Prin intermediul proiectului propus, aflat în dezbaterea comisiilor din Camera Deputaților, se urmărește majorarea deducerii personale suplimentare pentru fiecare copil de la 100 lei/lună la 1000 lei/lună și extinderea acesteia către persoanele care realizează venituri din activități independente și drepturi de proprietate intelectuală.

„Familia reprezintă pilonul de bază al societății noastre și investiția în creșterea și dezvoltarea copiilor trebuie să fie o prioritate. Forța Dreptei consideră că este necesară o susținere financiară mai puternică și mai echitabilă pentru familiile cu copii și pentru persoanele care lucrează în regim de independență sau obțin venituri din drepturi de proprietate intelectuală.

Majorarea deducerii personale suplimentare pentru fiecare copil va aduce un sprijin semnificativ pentru familiile cu venituri mai mici și va contribui la reducerea poverii financiare asociată creșterii și educației copiilor.

În plus, propunem extinderea deducerii personale suplimentare și către persoanele care realizează venituri din activități independente și drepturi de proprietate intelectuală. Această categorie de contribuabili aduce o contribuție importantă la economie și merită să beneficieze de sprijinul statului în asigurarea unei stabilități financiare adecvate și a unui mediu propice dezvoltării activităților lor”, se arată în comunicatul transmis de către Forţa Dreptei.