Forţa Dreptei propune modificarea legislației privind plata salariaților în zilele de sărbătoare legală

Redactia -

Forţa Dreptei propune modificarea legislației privind plata salariaților în zilele de sărbătoare legală

„Forta Dreptei a lansat o inițiativă legislativă menită să aducă dreptate și echitate în ceea ce privește plata salariaților în zilele de sărbătoare legală. Propunerea urmărește ca această responsabilitate să fie suportată de la bugetul de stat, și nu de către angajatori, așa cum este în prezent.

Astăzi, angajatorii din România au obligația legală de a plăti salariaților lor în zilele de sărbătoare legală, chiar dacă aceștia nu muncesc. Această povară financiară cade în întregime asupra angajatorilor și poate reprezenta o sarcină grea pentru afacerile mici și mijlocii. Forta Dreptei consideră că este necesară o modificare a acestui sistem inechitabil, care să aducă beneficii atât angajaților, cât și întreprinzătorilor.

Prin intermediul propunerii noastre legislative, dorim să transferăm responsabilitatea plății salariaților în zilele de sărbătoare legală de la angajatori către bugetul de stat. Este timpul să reechilibrăm balanța și să oferim un sprijin real întreprinderilor, în special celor mici și mijlocii, în contextul economic actual. În același timp, salariații vor beneficia de o protecție mai mare și de un cadru legal care să le asigure plata corespunzătoare în aceste zile speciale.

Această inițiativă reprezintă un pas important spre construirea unei societăți în care toți participanții să beneficieze de drepturi și oportunități egale.

Proiectul se află acum în dezbatere în Senat.”

Deputat George Ionescu

Președintele filialei Forța Dreptei Prahova