Fortuna a rămas cea mai bună echipă de fotbal din Prahova, din Liga a III-a, în 2013

Redactia -

Fortuna a rămas cea mai bună echipă de fotbal din Prahova, din Liga a III-a, în 2013

Fortuna Brazi – așa cum s-a numit până la finele ediției trecute de campionat a Ligii a III-a de fotbal – a fost singura grupare prahoveană de la acest nivel care și-a propus atunci , ca și acum, de fapt, drept obiectiv promovării. Formația finanțată de Radu Călin și condusă de către președintele Virgil Munteanu a ratat de puțin țelul accederii în eșalonul imediat superior, după un duel cu învingătoarea de ieri a Rapidului, Unirea Tărlungeni, care continuă să se simtă ca peștele în apă pe arena ploieșteană din cartierul 9 Mai, acolo unde a combătut contra giuleștenilor, după suspendarea pentru o etapă a terenului acestora. În primăvară, a fost 0-0, tot acolo, între Fortuna și Unirea, oaspeții având norocul ca Alexandru Buhuși, actual echipier mureșenilor de la ASA, a ratat, în ultimul minut de prelungiri, o lovitură de pedeapsă, obținută de… Robert Elek, în prezent vârful de atac al brașovenilor din Tărlungeni. În urma acelei remize, băieții lui Balint Laszlo au promovat în Liga a II-a. În schimb, Fortuna s-a mutat în Poiana Câmpina și a jucat pe propriul stadion, de lângă gara celui de-al doilea municipiu al Prahovei. În vară, lotul a suferit modificări importante, s-au perindat, apoi, mai mulți antrenori, totul afectând turul sezonului regulat al ediției 2013-2014. Asta în condițiile în care Marian Marin (foto, în echipament roș-negru, cu numărul 29; Alexandru NECULAI) nu au dispus, acasă, de niciuna dintre viitoarele adversare ce vor conta, în primăvara anului viitor, în lupta pentru promovare. Pe fosta arenă Poiana a câștigat SCM Argeșul Pitești, iar Chindia Târgoviște a scos o remiză albă. Cum Fortuna a pierdut la FC Zagon, 0-1, va porni în play-off mai degrabă din postura de outsider. Dacă față de CSM Câmpina, și ea calificată mai mult ca sigur în aceeași fază a competiției, jucătorii lui Florin Stăncioiu vor avea ascendentul celor două succese, 3-2 (1-2), acasă, în turul sezonului regulat, și 1-0 (0-0), în retur, față de SCM Argeșul, Chindia și FC Zagon, situația nu va fi la fel, din motivele arătate mai sus. Una peste alta, la tragerea cortinei, înainte de sărbătorile de Crăciun și Anul Nou, FC Fortuna Poaian Câmpina s-a aureolat, pe merit, drept cea mai bună echipă din județul Prahova combătând în al treilea eșalon.

În manșa a doua a derbiului local, desfășurat pe arena Rafinărie, deși superioară clar per total, trupa lui Stăncioiu a trebuit să aștepte primul minut de prelungiri al jocului pentru a se impune în dauna CSM-ului lipsit de atacanții Decebal Nae și Cătălin Vlad, ambii scoși din circuit din cauza unor accidentîri. Mizând astfel doar pe o defensivă fermă, condusă de ex-divizionarul A, Valentin Sandu, formația antrenată de Valentin Sinescu a sperat la un rezultat de egalitate, de care – de altfel – a fost atât de aproape. Însă insistența celor de la Fortuna a dat roade, un meci încheindu-se numai la ultimul fluier al arbitrului. În minutul 90+1, Marian Marin a trimis balonul, cu capul, în plasă, după o centrare a lui Georgian Damian, făcându-se astfel dreptate, oaspeții dominând jocul și având ocazii de gol, în condițiile în care fostul goal-keeper al grupării FCM Târgoviște, Radu Zegheru, acum la Fortuna, nici nu a fost înrebuințat! Tot pe scut și tot pe propriul teren a terminat, cu o zi mai înainte, și cea de-a treia grupare locală din Seria a VI-a, Conpet Ploiești înclinându-se la scor, 2-5 (1-3), în fața lui FC Zagon, deși deschisese scorul devreme. Însă, apoi, a fost făcută KO până la pauză, de către o echipă evident mai bună. Autorii golurilor pentru gazdele de la Strejnic au fost Darius Badea (minutul 10) și Cristinel Gafița (67, din penalti), iar cele ale oaspeților învingători – antrenorul-jucător Borbely Csaba (25), ex-echipier și, apoi, director sportiv al Fortunei, Andrei Mircescu (27 și 60), un vârf brașovean înalt, puternic, rapid și tehnic, în vârstă de 20 de ani, Mitra Szilard (38) și rezerva utilizată Bogdan Pântea (90).

Celelalte rezultate ale etapei cu numărul 15 au fost următoarele: FCM Avântul Reghin – SCM Argeșul Pitești 0-4 (0-1); ACS Urban Titu – Chindia Târgoviște 1-2 (0-0); Atletic Bradu – FCM Târgoviște 4-1 (3-1) și FC Păpăuți – ACS Civitas Făgăraș 3-0, scor stabilit la „masa verde”, în urma retragerii din campionat, înaintea returului sezonului regulat, a echipei din județul Sibiu. FC Fortuna Poiana Câmpina va ierna pe poziția a IV-a, cu 30 de puncte, la patru de primele două clasate, despărțite de golaveraj, SCM Argeșul Pitești, respectiv Chindia Târgoviște, și la unul de FC zagon, pe care o va primi în primăvara viitoare pe arena proprie. CSM Câmpina este pe locul 5, cu 26 de puncte, cinci mai mult decât trupa care este ultima în ierarhia celor care au dreptul la calificarea în play-off, Atletic Bradu. În schimb, intrată, nu cu multă vreme în urmă, în cărțile aceleiași faze a întrecerilor, Conpetul suportă consecințele unei serii de trei eșecuri, două acasă, și unul în deplasare, în retur, picând pe poziția a VII-a, cu 17 puncte, la patru de Atletic și cu speranțe minime, anul viitor, să ma revină între primele șase clasate. Campionatul se va relua la finele lunii februarie 2014 cu partidele rămase de desfășurat din partea a doua a sezonului regulat, iar apoi – cu play-off-ul și play-out-ul.