Fortuna Brazi invită Ploieştiul s-o susţină să readucă judeţul nostru în eşalonul secund

Redactia -

Cu puţin înaintea singurului meci care contează, derbiul cu Unirea Tărlungeni, din campionatul Seriei a VI-a a Ligii a III-a de fotbal, oficialii de la Fortuna Brazi, un club care se respectă, fiind atipic pentru acest eşalon, au organizat o conferinţă de presă în sala special amenajată de la arena Astra, pe care se va desfăşura duelul, vineri, 26 aprilie 2013, de la ora 20.00. Preşedintele clubului, Virgil Munteanu (foto stânga; www.actualitateaprahoveana.ro), şi preşedintele executiv Grigore Sichitiu (foto dreapta) l-au încadrat pe managerul Eduard Iordănescu, cu toţii punându-se la dispoziţia jurnaliştilor locali prezenţi, care i-au supus la un tir continuu de întrebări. Deşi Edi Iordănescu, cel care pregăteşte echipa prahoveană, ar fi vrut să evite, acum, un contact cu reprezentanţii mass-media, declarând că nu ar fi dorit ca fotbaliştii lui să suporte o presiune şi mai mare cu privire la această confruntare, decisivă pentru accederea în eşalonul imediat superior, până la urmă a impresionat asistenţa, prin acelaşi discurs elegant şi interesant, de care s-a dovedit capabil şi până acum. A marşat mai mult pe faptul că nu numai meciul cu contracandidata din judeţul Braşov este ca o finală pentru Fortuna, ci şi celelalte dispute de până acum, din 2013, au avut aceeaşi semnificaţie, orice pas greşit putând nărui un proiect bine gândit şi excelent pus la punct, în slujba căruia s-au pus toate forţele din club – de la patronul Radu Călin şi până la ultimul jucător din lot. Iodrănescu jr. a regretat cele două puncte pierdute, recent, la Piteşti, în partida cu echipa locală, SCM Argeşul, pe terenul căreia, în jocul imediat următor, Unirea a câştigat. Însă, şi în aceste condiţii, tânărul tehnician a recunoscut că tot trebuia ca Fortuna Brazi să se impună în derbi. Dacă o va face la două goluri diferenţă, promovarea este ca şi rezolvată, următoarele partide rămase de disputat din actuala ediţie, cea de acasă cu FC Zagon, respectiv cea din deplasare – de la Strejnic, contra Conpetului, fiind cu şanse mari de succes. În caz că prahovenii ar câştiga la numai o lungime, fără a primi gol, atunci va fi egalitate, la final, între cele două combatante, în privinţa rezultatelor directe. Asta dacă – evident – şi trupa de la Tărlungeni va câştiga tot până în ultima etapă. Potrivit regulamentului în vigoare, într-un astfel de caz, următorul criteriu de departajare între ele este golaverajul general, favorabil gazdelor de vineri. Numai că, au şi apărut zvonuri cum că se va… organiza un baraj penrtru promovare! Rămâne de văzut dacă FRF va ajunge să-şi înalce legea şi s-o schimbe în plină întrecere.

Virgil Munteanu a picurat puţin suspans, pe parrcursul conferinţei de presă, înmânându-i – de faţă cu ziariştii – responsabilului cu probleme de mass-media al clubului un plic sigilat, cu rugămintea de a fi deschis numai după terminarea derbiului! Singura menţiune pe care a făcut-o a fost aceea că în plic se află o hârtie pe care este scrisă o singură frază. Vom afla astfel la final ce ar fi descoperit preşedintele Fortunei şi a dorit să afle şi presa. Mai precis ce ştia domnia sa încă de dinainte de primul fluier! Şi Munteanu a spus că partida este extrem de importantă şi că nu concepe să nu fie câştigată la un scor care să le permită lui Bogdan Minciună şi coechipierilor acestuia să nu mai depindă de nimic altceva în continuare. Adică, să-şi asigure promovarea exclusiv pe mâna lor şi să nu ajungă la oiscreţia rezultatelor ulterioare. Interesantă a fost şi remarca lui Grigore Sichitiu, care a afirmat că trebuie neapărat ca Fortuna să scape de acest eşalon, dominat de amatorism, cu trimitere la faptul că seria este compusă din numai nouă echipe, în acest moment, numărul de meciuri fiind foarte mic, iar pauzele între jocuri – adesea mari! Sichitiu a mai ţinut să roage părinţii copiilor şi juniorilor fotbalişti să-şi aducă odraslele la clubul Fortuna, mai precis să se prezinte la arena Chimia din Brazi, pentru a deveni parte directă din acest proiect, cei aleşi urmând a beneficia de condiţii foarte bune de cazare, masă şi şcoală, la academia de la Nucet, din judeţul Dâmboviţa. Tot el a mai spus că Fortuna are nevoie de ploieştenii iubitori de fotbal s-o susţină pe Fortuna, din tribună, vineri, pe „Columbia”, pentru a câştiga şi a readuce judeţul Prahova, după câţiva ani, în eşalonul secund.

Derbiul dintre Fortuna Brazi şi Unirea Tărlungeni, unul al marilor orgolii, va debuta la opt seara, la lumina reflectoarelor de pe stadionul din cartierul 9 Mai, şi va fi arbitrat de o brigadă de Liga I, avându-l la centru pe gălăţeanul Adrian Viorel Cojocaru, care va fi asistat de către bucureştenii Andrei Constantinescu şi Mircea Mihail Grigoriu, observatori urmând a fi Bratu Caţaros (Călăraşi), pentru joc, şi Eduard Dumitrescu (Piteşti), pentru arbitraj, primul fiind un fost fotbalist al divizionarei secunde din Brăila, iar al doilea – unul dintre cei mai buni asistenţi din cel dintâi eşalon, retras destul de recent din activitate.