Fortuna Câmpina a câștigat și a doua „finală”, din ultimele patru consecutive, pentru promovarea în Liga a II-a

Redactia -

Fortuna Câmpina a câștigat și a doua „finală”, din ultimele patru consecutive, pentru promovarea în Liga a II-a

Dacă vineri, 24 mai 2014, s-a impus, pe propria arenă din Poiana Câmpina, scor: 2-0 (0-0), în dauna rivalei din Târgoviște, Chindia, în așa-numita prim[ „finală”, dintre cele patru programate în ultima parte a play-off-ului campionatului Seriei a VI-a a Ligii a III-a de fotbal, speranța iubitorilor sportului rege din județul Prahova de a avea, din nou, o echipă locală în al doilea eșalon, AFC Fortuna, și-a adjudecat-o și pe a doua, marți, 27 mai, de data aceasta în deplasare. Pe o suprafață de joc cu câteva băltoace, așa cum a notat siteul www.sportcampina.ro, care a avut excelenta idee a unui live-text de la fața locului, Marian Marin și coechipierii săi au pornit direct „pe pistol” în confruntarea cu FC Zagon și, în minutul 2, din centrarea de pe stânga a lui Georgian Damian, oaspeții au deschis scorul, în urma loviturii de cap, de la 8 metri, a lui Andrei Antohi (foto, în echipament alb; sportcampina.blogspot.com). Cu acest avantaj rapid luat pe tabelă, câmpinenii au continuat să pună presiune – potrivit aceluiași site – asupra porții lui Gabriel Bunduc, dar nu au reușit să se distanțeze, deși oportunități de a mai marca au mai fost – cea mai mare a mijlocașului Bogdan Barbu (9), care a țintit bara verticală din stânga buturilor formației din Zagon. Au mai avut ocazii și Alexandru Buhuși (19), care nu și-a cadrat bine șutul expediat din marginea careului mare advers, și Bogdan Minciună (30), acesta din urmă imitându-și colegul. Gazdele s-au trezit ceva mai târziu în prima repriză, dar treptat au amenințat, și ele, poarta apărată de către Radu Zegheru. Fără succes, însă. La vestiare, s-a mers cu prahovenii în avantaj minim, de altfel scorul stabilit în debutul meciului având să rămână neschimbat până la ultimul fluier al arbitrului recent debutant în primul eșalon, Denis Haidiner, din Hunedoara.

În partea a doua a întâlnirii din Ardeal, Fortuna nu a slăbit strocul, atacând din nou reduta adversă, dar nici Damian (50) și nici Barbu (51) nu l-au putut învinge pe Bunduc. După cinci minute, oaspeților le-a trecut glonțul pe la ureche, șutul lui Ciprian Pricop, de la 25 de metri, lateral dreapta, „mângâind” transversala! După ratarea localnicului Bogdan Feraru (66), atacantul Bogdan Chipirliu a irosit șansa unui 2-0, în minutul 68. Intrată pe teren la reluare, rezerva Andrei Crosman a avut prilejul să risipească emoțiile, însă – mai întâi (84), șutul a fost deviat de un fundaș al gazdelor, iar apoi (85), lobul i-a fost respins de pe inia porții. În final, o altă rezervă a Fortunei, Anițoiu (88), a ratat desprinderea pe tabelă, încheindu-și cursa cu un șut pe lângă buturi. Cu acest 1-0, AFC Fortuna își continua cursa spre promovare, „cap la cap” cu formația din județul vecin, Dâmbovița, Chindia dispunând cu 3-2 (3-2), acasă, de SCM Argeșul Pitești, după ce oaspeții rămăseseră în 10 jucători pe teren, ca urmare a eliminării lui Ilie Baicu, cel care a provocat un penalti transformat de Dragoș Pătru, în minutul 9. Surprinzător, în inferioritate, argeșenii au răsturnat rezultatul, în urma reușitelor lui Pavel Dulcea (18) și Marian Miulescu (23), dar apoi, jucătorii lui Silviu Dumitrescu au revenit la conducere – prin golurile lui Georgian Honciu (27) și Robert Văduva (34). Rămase la egalitate de puncte, 37, Fortuna și Chindia conduc în clasament, prima având însă avantajul rezultatelor directe din play-off: 2-1, la Târgoviște, și 2-0, la Câmpina. În play-out-ul aceleiași serii, Conpet Ploiești a dispus de Avântul Reghin cu 1-0 (0-0), victoria fiind adusă de Cătălin Ruptureanu (78).

În partida cu FC Zagon, antrenorul formației câmpinene, Florin Stăncioiu, a folosit următorul efectiv: Zegheru – Jugaru, M. Marin (cpt), B. Șandru, G. Damian – B. Minciună, B. Barbu – B. Năstase (89 – A. Gheorghe), Buhuși (46 – Crosman), Antohi (62 – Anițoiu) – Chipirliu. Tehnicianul oaspeților nu i-a avut la dispoziție, la acest meci, pe fundașul dreapta Daniel Cristescu și pe mijlocașul de bandă de pe aceeași parte, Valentin Munteanu, ambii fiind menajați, din cauza unor ușoare accidentări. Ionuț Jugaru (41), Bogdan Chipirliu (58) și Bogdan Șandru ( 90+2) au primit cartonașe galbene, la Zagon. Vineri, 30 mai, Fortuna se va deplasa la Pitești, pentru partida cu învinsa din această etapă a Chindiei Târgoviște, echipa antrenată de ploieșteanul Valentin Sinescu, SCM Argeșul, programată de la ora 18.00. Din nou, va fi o „finală” pentru Marian Marin și coechipierii săi, în caz de succes, mai mult ca sigur, săptămâna viitoare, urmând a se sărbători promovarea pe arena din Poiana Câmpina, la capătul jocului cu Atletic Bradu. Tot în urma unei victorii, fiindcă dâmbovițenii par capabili să se țină scai, până în ultima clipă, de prahoveni.