Fortuna şi Conpet au pornit cu dreptul într-o „mini-competiţie” păstorită de FRF

Redactia -

Este absolut de neînţeles de ce întârzie, până în ediţia 2016-2017, Federaţia Română de Fotbal aşezarea Ligii a III-a pe făgaşul normal. Reducând prea puţin, de acum şi până atunci, numărul de echipe din acest eşalon, FRF nu face decât să prelungească agonia unora care nici nu mai speră să vadă luminiţa de la capătul tunelului. Meciuri puţine, multe dezeechilibrate, derbiuri fără farmec, fotbal cu linguriţa – toate acestea nu pot conduce la progres, ci doar se merge înainte din varii interese.

Cu un adversar facil în faţă, ACS Civitas Făgăraş, ai cărei jucători au venit la Strejnic cu… autoturismele personale, noul Conpet – pregătit de tânărul şi promiţătorul tehnician Florin Pârvu – a câştigat la scor, 4-0 (0-0), dar şi-a impus, şi pe tabelă, plusul apreciabil de valoare abia în repriza secundă, când e posibil ca măcar acuitatea celor care au fost la volan să fi scăzut considerabil. Însă, în statisticile de profil, ca şi în ierarhia la zi, rămâne rezultatul, favorabil ploieştenilor, care au punctat prin Gabriel Petre (minutul 54), Radu Huza (64 – din penalti), Cătălin Vlad (69) şi Paul Abba (76).

Pe arena „Astra”, din cartierul ploieştean de vest, a debutat prima partidă a Fortunei Brazi care s-a disputat la lumina reflectoarelor, într-o ambianţă foarte plăcută, cu un public mai numeros decât, de obicei, pe „Chimia”, şi condiţii superioare de disputare. Cum a fost vorba despre un derbi local din Seria a VI-a, cota de atractivitate a sporit exponenţial, mulţi oameni de fotbal alegând să urmărească jocul. Din păcate, a fost cam „pomul lăudat”, însuşi Eduard Iordănescu, înzestratul antrenor al gazdelor, recunoscând că mai e mult până departe, dar echipa lui s-a înscris pe un drum bun. Făcând o paralelă, aşa cum galeria Petrolului are deja aură de campioană, iar echipa favorită – nicidecum, tot aşa, conducerea celor de la Brazi a luat-o cu mult înaintea propriilor fotbalişti. Chiar dacă Bogdan Minciună şi coechipierii săi le erau superiori clar adversarilor de la Unirea Câmpina şi i-au dominat copios, impresia că au câştigat, finalmente, numai după o mână de ajutor importantă a arbitrului Iulian Călin, din Ştefăneşti-Argeş, a lăsat un gust mai amar. Centralul l-a eliminat pe Ionuţ Maria în minutul 30, deşi un cartonaş galben ar fi fost mai mult decât suficeint. Şi-aşa, golurile învingătorilor au venit târziu, de fiecare dată oaspeţii fiind numai în nouă pe teren, pentru că fundaşul central Bogdan Şandru era fie trântit pe iarbă, după un fault nesancţionat, fie scos în afara suprafeţei de joc, primind îngrijiri medicale. Fără îndoială,  Fortuna Brazi trebuia să fie învingătoarea derbiului, dată fiind neta superioritate, însă a o scoate la liman cu ajutorul unui „cavaler al fluierului” rezervă la Liga I, nu a fost un semn bun. Robert Elek (minutul 72) a deschis scorul, după o pasă foarte bună a lui Minciună, şi un şut în cross, pe lângă portarul Marius Anghelache (în echipament negru; Foto: Alexandru Neculai), iar Andrei Antohi (86) l-a stabilit pe cel final, în urma reluării de la 8 metri a balonului respins în faţă de către goal-keeper-ul Unirii, după şutul lui Ionuţ Cioinac, expediat din afara careului mare. S-a terminat 2-0 (0-0), iar Edi Iordănescu a fost mulţumit că un debut cu succes aduce liniştea necesară la echipă, pentru a pregăti cum trebuie promovarea în eşalonul imediat superior.