Fortuna şi mâna lunetistului Rade Dzambic au decis… meciul-antrenament cu public de la Mediaş

Redactia -

Rar, dar totuşi se întâmplă – din cauza unui regulament discreţionar ce-i zăpăceşte, în tensiunea unui meci, pe antrenorii de baschet din Divizia A – să se piardă un joc important, din cauza unei schimbări greşite. La Mediaş, singura echipă fără înfrângere după şapte etape de campionat, CS Gaz Metan, a fost învinsă, încă din minutul 6 şi 43 de secunde, de către CSU Asesoft Ploieşti. În fapt, Ovidiu Teleabă, presat de înlocuirea pivotului din căciulă, Ionuţ Drăguşin, care făcuse deja trei greşeli personale, s-a pierdut cu totul şi l-a trimis pe teren – schimbând post pe post – pe americanul Scott VanderMeer, alături de alţi patru străini. Prinzându-se de eroarea ardeleanului, tânărul preşedinte executiv al oaspeţilor, Ionuţ Georgescu, a aşteptat să se dea liber iar la joc şi – după ce Drasko Albijanic l-au faultat pe Deven Mitchell, iar acesta a ratat prima aruncare liberă – a anunţat masa oficială despre eroare. Din acel moment, meciul s-a transformat într-un… antrenament cu public, rezultatul final ce va fi omologat de Federaţia Română de Baschet urmând a fi 20-0 pentru ploieşteni. Mai mult, Gazul nu va mai primi nici punctul cuvenit unei echipe învinse, în condiţiile unei partide desfăşurate în condiţii regulamentare.

Din respect pentru spectatori, disputa a continuat, ba, a avut parte şi de o repriză de prelungiri, verdictul neoficial fiind dat, înainte cu 11 secunde de ultima sirenă, de către Rade Dzambic (foto, în echipament alb; www.csuasesoft.ro), care a aruncat cu succes de la distanţă şi a stabilit scorul final la 97-95 pentru Asesoft. Dzambic a fost cel mai bun marcator al ploieştenilor, cu 20 de puncte, dintre care trei reuşite din aruncări de dincolo de linia de 6,75 metri. Tot 20 de puncte a bifat şi pivotul mobil Andrei Căpuşan, iar noul venit Anton Kazarnovski – 18. Au mai marcat Michael Jones (10; 1×3), Albijanic (11), Cătălin Burlacu (3), Vlad Negoiţescu (8) şi Vlad Dogaru (2), doar Matei Nuna  şi Vlad Dumitrescu nereuşind să-şi treacă numele pe lista jucătorilor eficienţi din „antrenament”. Totuşi, coşgheterul acestuia a fost un jucător al Mediaşului, americanul de culoare Jarret Howell, cu 22 de puncte, dintre care nu mai puţin de 6 aruncări de la distanţă transformate.

Dar, dacă Zeiţa Fortuna a fost de partea Asesoftului în pirivnţa adjudecării acestei partide, în schimb, învingătorii au primit o lovitură destul de importantă, principalul lunetist al lor, Jones, a suferit o accidentare la genunchiul drept, după o aruncare la coş fără a fi fost jenat, el ieşind din joc încă din minutul 18. Dus la un control imediat după terminarea „amicalului”, la o clinică de specialitate din Târgu Mureş, Mike a primit informaţii mai puţin îngrijorătoare, putând fi vorba doar despre o întindere la ligamente, în cazul lui. Însă, pentru mai multă siguranţă, yankeul va merge şi la Bucureşi, unde va face o radiografie magneto-nucleară (RMN), în urma căreia se va decide perioada de indisponibilitate. La Mediaş, şi Szijarto Levente a fost ţinut pe bancă, tot din cauza unei probleme de ordin medical. Fără cei doi titulari, lui Vladimir Arnautovic i-ar fi foarte greu în viitorul apropiat, chiar dacă urmează două meciuri mai uşoare, în sala de la Brazi, contra echipelor BC „Perla Harghitei” Csikszereda Miercurea Ciuc şi Dinamo Bucureşti, având între ele deplasarea de la SCM Universitatea Craiova.