Fortuna vrea să facă o mare surpriză, pe arena pe care, până acum, Dinamo a cîștigat, a pierdut și a remizat cu „lupii”!

Redactia -

Fortuna vrea să facă o mare surpriză, pe arena pe care, până acum, Dinamo a cîștigat, a pierdut și a remizat cu „lupii”!

În această seară, de la 20.30, în direct pe „sport.ro”, pe arena Ilie Oană, se va disputa una dintre partidele interesante din „16”-imile Cupei României-Timișoreana, singura echipă prahoveană din eșalonul secund, AFC Fortuna Poiana Câmpina, urmând a o întâlni pe ocupanta locului al patrulea din ierarhia la zi a Ligii I, Dinamo București. Marți, de la ora jocului, fotbaliștii lui Florin Stăncioiu au făcut antrenamentul oficial (fotom sus și mijloc; Facebook AFC Fortuna Campina) pe gazonul ceva mai umed, după ploaie, al stadionului din Ploiești, la care conducerea câmpinenilor a optat în urma deciderii televizării live a confruntării. Stăncioiu are la dispoziție un lot bogat numeric și chiar valoric, tehnicianul sperând ca băieții lui să facă o mare surpriză cu formația prezidată executiv de către fostul său patron de la Tricolorul Breaza, Constantin Anghelache. Din nefericire, în timpul ședinței de pregătire, fostul petrolist Alexandru Buhuși a fost călcat pe laba piciorului drept, de către un coechipier, motiv pentru care a ieșit de pe teren, după primele îngrijiri de specialitate, și și-a intodus apoi piciorul accidentat într-o cutie plină cu gheață, medicul Fortunei apreciind că, dacă nu a fost vorba cumva despre vreo fisură, mijlocașul s-ar putea recupera până se va da startul meciului. Accidentat și nu juca sigur este și unul dintre jucătorii împrumutați de prahoveni de la… Dinamo, atacantul Gelu Velici. În schimb, altul – fundașul central Horia Crișan – este apt de a evolua, însă este posibil să nu se opteze asupra servicilor lui. Tehnicianul echipei de eșalon inferior are de gând să le pregătească unele surprize dinamoviștilor, urmând a se vedea dacă vor fi și unele cu efect imediat. Spre finalul antrenamentului, jucătorii Fortunei au executat și lovituri de la punctul cu var, semn că s-a luat în calcul și ajungerea la așa ceva! Ca echipament și autocar, Fortuna nu arată deloc Fortun_a_Campina_antrenament_oficial_pe_Ilie_Oana_23.IX.2014_Facebook_Fortunaa divizionară secundă, ci mai degrabă ca una prim eșalon, cel puțin de prima jumătate a ierarhiei! Să vedem dacă această percepție își va găsi corolar și pe gazon, contra lui Dinamo.

Meciul de pe arena Ilie Oană va fi arbitrat de Paul Unimățan, din Zalău, care va fi asistat la cele două lini de către doi vâlceni, Daniel Demetrescu și Alexandru Mihăilă, rezervă fiind Ionuț Coza, din Cernica, județul Ilfov. FRF a delegat ca observator de joc pe Dorinel Dincă, din Călărași, iar CCA – pe fostul arbitru-asistent de Liga I, Hacic_Garabet_liga2.roIosif Olah (Sfântu Gheorghe). Organizatorii așteaptă la stadion cât mai mulți iubitori ai fotbalului, de la Câmpina urmând a sosi câteva autobuze cu suporteri ai formației pregătite de Florin Stănciou, care este ajutat de către ex-petroliștii Ștefan Odoroabă (secund), Cornel Cernea (tehnician al portarilor) și Bogdan Aldea (preparator fizic). De subliniat că penultimul are sub comandă nu mai puțin de cinci apărători ai buturilor, titularul postului, Iustin Popescu, fost la Chindia Târgoviște, în sezon ul trecut, prima rezervă, Victor Gârlea, Teodor Dan Stroescu și Iulian Răduță (de la echipa a doua), acestora alăturându-li-se, din vară, un ex-goal-keeepr de mare perspectivă al CCJ al găzarilor, internaționalul de juniori George Șerban, împrumutat de la Viitorul Constanța, dar indisponibil în prezent, după o intervenție chirurgicală la rotulă. Formația patronului Radu Călin, ex-sponsor al Petrolului în eșalonul secund și în prima jumătate a celui dintâi, după promovare, este prezidată executiv de un bine cunsocut om de fotbal, fost șef la Farul Constanța, Hacic Jean Garabet (foto jos; www.liga2.ro). El a trebuit să-l înlocuiască, în această ediție de campionat, pe Vrigil Munteanu, retras temporar, din fotbal, din motive de ordin medical. Garabet este și directorul bazei sportive de lângă gara Câmpinei.