Fost fotbalist și antrenor secund al Petrolului, Nicolae Constantin a trecut prin mari emoții că s-ar fi putut infecta cu virusul Covid-19! Fiica lui cea mare a fost la consult la un medic care s-a îmbolnăvit de coronavirus!

Dragos Trestioreanu -

Fost fotbalist și antrenor secund al Petrolului, Nicolae Constantin a trecut prin mari emoții că s-ar fi putut infecta cu virusul Covid-19! Fiica lui cea mare a fost la consult la un medic care s-a îmbolnăvit de coronavirus!

Nicolae Constantin (foto, în text, cu fularul Petrolului, alături de Florin Pârvu, antrenor în… China), fostul fotbalist al clubului găzarilor ajuns, la câtva timp după ce și-a pus ghetele în cui, antrenor secund al echipei „lupilor”, în mandatele lui Răzvan Lucescu (de la SC FC Petrolul) și Octavian Grigore (de la AS Petrolul ’52), a trecut recent prin mari emoții. Iar asta vreme de două săptămâni, pe care le-a petrecut acasă, la… izolare! De ce? Explică el însuși pentru „Gazeta de Sud”, un site din Oltenia, al cărui interviu a fost preluat de www.prosport.ro, Nae Constantin fiind, din iarna acestui an, principalul responsabil tehnic al unei divizionare C din zonă, ACSO Filiași: „Fata mea cea mare, Daria, care face handbal de performanță, a suferit o intervenție chirurgicală la genunchi, nu demult, la o clinică privată din București. Medicul care a operat-o a luat însă virusul ăsta nenorocit, de la un pacient! Cât a fost fata mea pe acolo, la control, s-a tot intersectat cu el. Inevitabil, am intrat toți, apoi, în izolare. Nu am avut voie să ieșim din curte timp de 14 zile. Noroc că stăm la casă, lângă Ploiești, și am putut merge mereu în curte, să luăm aer curat”!

Originar din Filipeștii de Târg, județul Prahova, Constantin a mai jucat și la Rapid, și la FC Brașov, iar ca tehnician, a fost secundul lui Daniel Isăilă la echipa națională de tineret a României, cea care s-a calificat – preluată mai pe finalul preliminariilor, de Mirel Rădoi – la turneul final din Italia și San Marino, de anul trecut. L-a urmat apoi pe Isăilă, după ce s-au retras de la trupa tricoloră „U 21”, în Superliga Arabiei Saudite, la Al-Hazm. Iar la revenirea acasă, a preluat-o, după o vreme, pe mai sus-amintita ACSO Filiași. Pentru că nu a vrut să aibă complicații cu jucătorii pe care îi avea sub comandă, atunci când a aflat ce se întâmplase, Nae a luat decizia de a-i informa pe conducători și a plecat acasă, în Prahova: „Toată povestea a început atunci când a fost Daria la control, a intrat la doctor, a consultat-o. Soția mea a primit un mesaj de la clinica respectivă cum că sunt probleme. Eu eram pe drum spre Filiași și m-a sunat. Mi-a povestit că a primit un mesaj de la clinica respectivă și că ne roagă să stăm în casă. Să nu ieșim fiindcă doctorul a fost în contact cu un pacient care s-a dovedit a fi pozitiv. Dar că starea lui era bună. I-am spus nevestei să meargă la șeful său, să-i spună problema, să anunțe medicul de familie și să vedem ce era de făcut (…) Am ajuns până la Filiași și nu știam cum și ce să fac. Eram în camera din pensiunea unde sunt cazat și m-a sunat președintele de la ACSO, Florin Spânu, să-mi spună că s-a anulat antrenamentul. Atunci s-a decis și că nu se mai joacă etapa. Mi-a zis să fac un antrenament cu băieții și apoi să le dau liber câteva zile. I-am spus că nu pot să fac antrenamentul și i-am explicat situația. Mă simțeam aiurea. Cum era să le ascund povestea, să mă întâlnesc cu ei și, pe urmă, să aud că au și probleme? Le-am transmis pe grupul de whatsapp ceea ce era de transmis la jucători, m-am urcat în mașină și-am plecat spre casă”.

Cât privește cum a fost în izolare actualul antrenor al lui ACSO Filiași a declarat: „Trebuie să recunoaștem că ne-a fost teamă. Au fost zile foarte tensionate. Vineri, pe 13 martie, s-a confirmat virusul la medicul respectiv și au început să ne sune toți de pe la DSP și ne-au explicat ceea ce trebuia făcut. Apoi, au venit sâmbătă, pe 14, și i-au luat Dariei prima probă. Am așteptat câteva zile până au venit să ia și celelalte două probe. Între timp, ne-au controlat poliția, jandarmii, veneau la poartă. Trebuia să ieșim toți din casă ca să ne vadă. Și cam asta a fost. Ideea e că nu venea niciun răspuns de la teste. Într-un final, ne-au spus că, dacă ar fi fost pozitive, ne-ar fi căutat imediat cei de la București. Ne-au dat o hârtie în care se scriea că putem să ieșim din curte (…) Am stat liniștiți în casă, în acele două săptămâni, și am văzut o grămadă de filme. Ne-am mai rugat de prieteni de ne-au mai făcut cumpărături. Le-am dat listă și ei ne-au adus ce aveam nevoie. Ni le lăsau la poartă. Vorbeam de la distanță, ce mai faci, ce nu știu ce etc. Nu a fost deloc ușor. Era o presiune pe toată lumea. Mai ieșeam în curte, mergeam în grădină, am stropit pomii, mi-am făcut de lucru pe acolo. Mai greu a fost cu tata, care e mai bătrân. A fost dificil de convins că nu mai are voie să meargă și să ia pâine de acolo de unde se ducea în fiecare dimineață și mai stătea la bârfă acolo, cu alți prieteni de-ai lui. După cum sunt bătrânii cu tabieturile lor. Când i-am zis că amenda este de la 10.000 la 20.000 de lei, abia atunci s-a liniștit! Dar, a trecut și am putut să ieșim. Am stat plecați cam o jumătate de oră. Am fost cu nevastă-mea și am mai cumpărat ce ne trebuia. Ne-am întors repede acasă, că asta este situația. Trebuie să ne conformăm și să trecem peste acesta necaz”!

Nae Constantin este pesimist, acum, că s-ar putea relua întrecerile din fotbalul românesc în mai, iunie sau iulie, optând mai degrabă pentru toamna acestui an, neuitând să precizeze însă că duce mult dorul sportului rege: „Îmi este dor, cum să nu-mi fie dor? Eu zic că nu se mai joacă fotbal până la toamnă, cel puțin. Habar nu am cum se vor așeza lucrurile în fotbal și nici nu-mi bat capul. Să se gândească cine este plătit să facă asta. Nu știu de ce să se țină cont sau cum să se procedeze. Este o situație urâtă pentru toată lumea. Sunt cluburi care au investit sume serioase. Eu așa o văd. Consider că pandemia asta e abia la început, la noi. Greul nu a venit încă. Mă minunez de ceea ce văd și aud că se întâmplă în Italia și în Spania. Dacă ei, care oricum sunt peste noi din punct de vedere medical, au probleme imense, noi ce să mai zicem? Să ne ferească Dumnezeu! Eu mă bucur că stau la țară, că e mai retras, mai greu de luat contact cu asemenea nenorociri”. Totul e bine când se termină cu bine, iar handbalista din familia Constantin și restul membrilor acesteia au avut mare noroc și au scăpat de infectare cu virusul Covid-19!

Foto: www.liga2.prosport.ro, www.fcpetrolul.ro și www.mediafax.ro (www.prosport.ro)